F

Finnjävelissä kokataan Suomi-Ruotsi-maaottelun tunnelmissa

Kokkaamisen Suomi–Ruotsi-maaottelu kiihdyttää tunnelmia ravintola Finnjävelissä Helsingissä 6.–7. lokakuuta. Mittaa toisistaan ottavat Finnjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen ja ruotsalainen keittiömestari Klas Lindberg.
Kehään astelevilla kokeilla on meriitit kunnossa. Finnjävelissä kalakukkoa modernisoinut Sipeläinen on Vuoden kokki vuosimallia 2015. Lindberg on Ruotsin Vuoden kokki 2012 ja oli mukana kultaa kotiin tuoneessa kokkimaajoukkueessa. Tämän lisäksi Lindberg on tarjonnut asiakkaille Portal-ravintolassaan oman versionsa periruotsalaisesta Kallen mätitahnasta.
Nobel-ateriankin taiteilleen Lindbergin näytöt ovat kiistatta kovia, mutta Finnjävelissä ei puntti tutise. Finnjävelin keittiöpäällikkö Henri Alénin kuvailee Sipeläisen vahvuuksia seuraavasti: “Ismo on analyyttinen, lehmänhermoinen taiteilija”.

Kumpi vie voiton, kalakukko vai mätitahna?

Kirittääkö kotikenttäetu Suomipirun viiksenmitalla voittoon vai näyttääkö aristokraattinen Ruotsi itäiselle naapurille taivaanmerkit? Sen päättävät Finnkampen-illalliselle osallistuvat asiakkaat, jotka äänestävät suosikkinsa voittajaksi kahdeksan ruokalajin irrottelun päätteeksi.
“Suomihan vertaa itseään aina Ruotsiin. Haluamme todistaa, ettei syytä alemmuuskompleksiin ole”, Alén toteaa voitonvarmana.
Tasan kahdeksi vuodeksi perustetulla ravintola Finnjävelillä on armonaikaa vielä 190 päivää. Sen jälkeen Finnjävelin tarina päättyy ja tiloihin syntyy jotain uutta. Mikäli haluat osallistua maaotteluhenkiselle illalliselle, kilauta Finnjäveliin.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments