E

Etelä-Amerikan paras naiskokki Helsingissä – Vielä ehdit mukaan


Etelä-Amerikan parhaaksi naiskokiksi 50 Best -äänestyksessä rankattu Kamilla Seidler on Helsingissä ja kokkaa illallisen ravintola Pastorissa tiistaina ja keskiviikkona.

”La Paz on spessu paikka. Tunnin päässä kasvaa kahvi, joka on laadultaan huikeaa. Tunti toiseen suuntaan ja vastaan tulee sademetsä”

Tanskalainen Seidler päätyi Boliviaan viisi vuotta sitten ikonista ravintola Nomaa perustaneen Claus Meyerin säätiön kautta, joka levittää gastronomian ilosanomaa.
La Pazissa sijaitsevassa Gustu-ravintolassa keittiömestarina toimiva Seidler kiertää tällä hetkellä maailmaa. Ennen Helsinkiä kokki on tehnyt illallisia muun muassa Manilassa, Karachissa ja San Sebastianissa.
Gustu on noussut viidessä vuodessa Seidlerin luotsaamana latinalaisen Amerikan 14. parhaaksi ravintolaksi.

”Kun menin Boliviaan, keittiössä oli selkeä työnjako. Naiset tiskasivat ja miehet paistoivat. Siihen tuli nopeasti muutos.”

Seidler valmistaa illallisen yhteistyössä keittiömestari Robert Von Bellin kanssa, joka on nostanut Pastorin nikkei-tyylisen ruoan uudelle tasolle viimeisen puolentoista vuoden aikana.
Kahdeksankymmentä euroa kustantavaa kahdeksan ruokalajin illallista voi pitää hinnoittelunsa puolesta hyvin maltillisena.
Koska maut ovat kauniisti tikissä, kokemuksen nappaaminen plakkariin lienee perusteltua. Pastorista kerrotaan, että pari paikkaa on vielä vapaana.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments