B

Bricco – Ketä, Mitä, Hä?


Ketä? Italialaisia viinejä maahantuovan Travia Winesin Tero Lunnela, oliiviöljyjen maahantuonnin saralla kunnostautunut Heikki Vedenoja sekä Ruka Chalet Peak -putiikkihotellia pitävä Hannu Kuusiniemi.
Mitä? Viinibaari, jonka hyllyillä lepää maan paras valikoima Toscanan chianti classicoita. Noin viidenkymmenen pullon valikoimasta löytyy myös Marchen ja Veneton maakuntia Piemontea unohtamatta. Peruslasillinen irtoaa kuudella eurolla, joten hinnat eivät riko säästöpossua. Lautasille nostetaan juustoja, salameja sekä Prosciutto di Carpegnaa. Viikonloppuisin tarjolla on vaihtuva lämmin annos risottoa tai pastaa. Viinibaari myy myös elintarvikkeita, oliiviöljyjä ja teurastaja Dario Cecchinin mausteseoksia näin alkuun. Koirat ovat tervetulleita, tiskin takaa huikataan.
Hä? Briccossa tekee mieli piipahtaa lasillisella ohikulkiessaan. Salin murretut värit muodostavat toimivan vastakohdan monissa paikoissa kukkivalle skandiminimalismille. Hyllyt on täytetty artesaanihenkisten perhetuottajien pullotteilla, joten meininki on sympaattista. Aika näyttää minkälainen käyttökulttuuri Briccoon muodostuu, mutta toivottavasti kuppilan penkkejä osataan kuluttaa myös työpäivän päätteeksi aperitivo-hengessä. Selviö on, että puitteet mahdollistavat paatuneenkin viini-iloittelun, joten puskii.
Aukioloajat:
Ti – Ke 16 – 23
To – La 14 – 23
Su 13 – 18
Annankatu 22, 00100 Helsinki
Bricco Facebookissa 

Categoriesketämitähä

Facebook Comments