B

Books & Antiques -cocktailbaarin vetotiimi vaihtuu – "mutta sirkus jää"

Helsingin Kampissa Lapinrinteessä sijaitseva, salakapakan profiililla toimiva Books & Antiques ottaa uusia kierroksia. Son of the Punch -kollektiivin omistaman baarin vetovastuuseen astuvat Samppa Kangasjärvelä ja Eetu Topo, jotka ovat molemmat samalla Arcus Finlandin brand ambassadööreja (Topo on lisäksi Ägras Distilleryn ambo).
Samppa Kangasjärvelä on aiemmin toiminut Trillby & Chadwick -cocktailbaarissa. Eetu Topo on puolestaan vaikuttanut hotelli Lilla Robertsin cocktailbaarissa Lilla e:ssä, joka keskittyy Ny Nordisk -ajattelun mukaisiin cocktaileihin. Moni muistaa Topon Rum Picklen, joka loi uuden juomakategorian, jossa sitrukset korvattiin maustetuilla etikoilla.

Kuva Fred Karlsson.

Books & Antiques pysyy tyylilleen uskollisena, mutta jatkossa kaikki drinkkien valmistuksessa käytettävät jäät tehdään itse käsin, ja cocktaileissa haetaan ennen kokemattomia, yllättäviä makukokemuksia kansainvälisistä klassikoista tunnetun linjan oheen. Topo on luvannut laajentaa pickle-repertuaaria koskemaan muitakin juomia kuin rommia.
Uusi Books & Antiques pyrkii toiminnallaan myös ekologisuuteen, eli pois heitettävää ei juurikaan synny ja kaikki listan cocktaileissa käytetyt raaka-aineet hyödynnetään mahdollisimman tarkkaan. Muovipilliä et tässä baarissa näe. Zero Waste ei ole siten vain ruokaravintoloiden tavoitteena.

Ensimmäinen virallinen aukiolo uudella konseptilla on torstaina 15.2.2018. Uudet aukioloajat ovat torstaista lauantaihin klo 18–02. Päiväsaikaan baari toimii koulutustilana.
Kuvat: Eetu Topo, Fred Karlsson
 

Facebook Comments