B

Beaujolais nouveau -viinit myyntiin tällä viikolla

Alko on ottanut hyllyynsä viime vuosien tapaan kaksi uuden sadon ranskalaista beaujolais nouveau -punaviiniä. Viinejä tulee myyntiin yhteensä 55 000 pulloa. Vuosi sitten myynnissä oli 20 000 pulloa.
Beaujolais nouveau on valmistettu kuluvan satovuoden gamay-rypäleistä. Viini tulee maailmanlaajuisesti myyntiin muutaman kuukauden kuluttua sadonkorjuusta. Ne on tarkoitettu nautittaviksi mahdollisimman tuoreina.
Alkon hyllyyn saapuvat Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau ja Albert Bichot Beaujolais-Villages Nouveau, joiden hinnat ovat 10 euron molemmin puolin. Viinien myynti alkaa torstaina 17.11.
Vaikka beaujolais nouveaun hullut vuodet ovat parin vuosikymmenen takana, on suosio Suomessa ollut Alkon mukaan kasvussa tällä vuosikymmenellä.
”Viini on onnistunut karistamaan yltään hieman pölyttyneen imagonsa helposti lähestyttävällä viinityylillä, moderneilla etiketeillä ja ympäristöystävällisillä pulloillaan”, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.
Beaujolais nouveau -viinit ovat tänä vuonna mansikkaisia ja vadelmaisia, samettisen pehmeitä, raikkaita ja tasapainoisia. Tämän syksyn satoarviota pidetään erittäin hyvänä.

CategoriesViini

Facebook Comments