A

Avoinmaaseutu.fi lopettaa toimintansa

Ruoan suoramyyntisivusto avoinmaaseutu.fi lopettaa toimintansa. Sivusto aloitti tuotteiden loppumyynnin verkkokaupassa tiistaina. Nettisivuston perustajat ja ylläpitäjät Heini Hakkarainen ja Jussi Kinnunen Kivijärveltä Keski-Suomesta kertovat, että verkkokauppa saattaa jatkua vielä syksyllä, mutta sivuston ylläpitäminen vie pariskunnalta liikaa aikaa ja rahaa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.
Avoin maaseutuSivusto perustettiin syksyllä 2013. Suoramyyntitiloja sivustolla on mukana lähes 140. Verkkokaupassa on laaka tuotevalikoima aina elintarvikkeista käsitöihin ja lahjatavaroihin saakka. Tuotteiden alennukset verkkokaupassa ovat 30-50 prosenttia.
Hakkarainen ja Kinnunen pitävät kotimaassa valmistettujen pienyritysten ja maatilojen tuotteiden verkkokauppaa hyvänä ideana. Toteutus ei onnistunut, ja asiakkaita ei löytynyt riittävästi pitämään toimintaa käynnissä.
”Näin ollen myös oma motivaatio ja jaksaminen on ollut kortilla. Pienyritysten on edelleen vaikea saada tuotteitaan myyntiin isoihin kauppoihin ja verkkokaupan avulla levikki olisi saatu koko valtakunnan kattavaksi. Nyt on jonkun muun vuoro yrittää, ja toivottavasti oikeanlainen kanava tähän vielä löytyy”, ylläpitäjät pohtivat verkkosivullaan.

CategoriesYleinen

Facebook Comments