A

Alkon oluen, siiderin ja lonkeron myynti on hurjassa laskussa

Alko on menettämässä otteensa kaupoille panimojuomien myynnissä. Pitkäripaisten oluen, siiderin ja lonkeron litramyynti putosi tammi-toukokuussa peräti 33 prosenttia vuoden 2017 alkuun verrattuna.

Alkon toukokuun myyntimäärät kertovat korutonta kieltä. Monopoliyhtiön litramyynti putosi tammi-toukokuussa 3,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikana verrattuna. Suurinta pudotus on ollut panimojuomien kategoriassa, jossa kaupasta on huvennut peräti kolmannes.

Lonkeromyynti on pudonnut viidessä kuukaudessa lähes puoleen viime vuoden tilastoista. Pitkäripaiset myivät viiden kuukauden aikana long drink -juomia yhteensä 1,2 miljoonaa litraa, mikä on 860 000 litraa vähemmän (-43 %) kuin viime vuonna samaan aikaan.

Litramääräisesti olutkauppa on virrannut Alkoista marketteihin ja kioskeihin samaa vauhtia kuin lonkerobisnes. Tammi-toukokuussa Alkon olutmyynti oli 2,2 miljoonaa litraa, jossa vähennystä on 850 000 litraa (-27 %).

Myös siiderimyynti on pudonnut alkuvuonna yli 13 prosenttia. Tosin Alkon 40 000 litran kuukausittaisella siideribisneksellä ei ole enää panimojuomien myynnin kokonaistitilastojen kannalta paljoa merkitystä.

Vuodesta 2013 Alkon olutmyynti on huvennut 36 prosenttia. Lonkerokauppa on vähentynyt 51 prosenttia ja siideribisneskin 37 prosenttia.

Facebook Comments