A

Alkon myynti laski kahdessa kuukaudessa lähes miljoona litraa – olut- ja lonkerokauppa väheni eniten

Alkon myynti on vähentynyt reilusti alkuvuonna. Monopoliyhtiö myi juomia tammi-helmikuussa noin 11 miljoonaa litraa. Määrä on lähes miljoona litraa vähemmän kuin vuosi sitten.
Alko julkisti maanantaina tammi-helmikuun myyntitilastot. Ne näyttävät laskua lähes kaikissa juomaryhmissä. Pientä kasvua oli vain erikoistuotteissa, kuten skottilaisten mallasviskien, rommien ja ginien sekä roseeviinien kategorioissa. Sen sijaan olutkauppa, viinien, maustamattomien viinojen ja vodkien sekä erityisesti lonkeron myynti on laskussa.
Litramääräisesti suurin vähennys on tapahtunut olutkaupassa. Oluiden myynti laski 1,1 miljoonasta 0,8 miljoonaan litraan eli 300 000 litraa kahden kuukauden aikana. Puna- ja valkoviinien kauppa putosi sekin yhteensä yli 200 000 litraa.
Lonkerokaupassa lovi on samansuuruinen. Tammi-helmikuussa pitkäripaiset myivät lonkeroita 373 000 litraa, kun myynti vuosi sitten samaan aikaan oli 635 000 litraa. Vähennystä oli 262 000 litraa eli 41 prosenttia.
Alkolla on loppuvuonna kirittävää päästäkseen viime vuoden tasolle. Kahden kuukauden myynnin pudotus ennakoi jopa 5-6 miljoonan litran vähennystä. Euromääräisesti silloin puhutaan kymmenien miljoonien eurojen kaupan menetyksestä viime vuoteen verrattuna. Lämmin ja pitkään jatkuva kesä voi pelastaa Alkon myyntiä jonkin verran.

Facebook Comments