A

Alkon liikevaihto kasvoi viime vuonna – 1,2 miljardin bisneksestä 30 miljoonaa tuottoina valtio-omistajalle

Juomien myynnin laskusta huolimatta Alko kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan. Alko on yhä valtiolle tuottoisa verosampo.
Monopoliyhtiö Alko tahkoaa omistajalleen valtiolle tuloja lähinnä veroina. Yhtiö jakoi 1175 miljoonan euron liikevaihdosta osinkona valtio-omistajalleen 30 miljoonaa euroja. Sen sijaan alkoholiveroja Alko maksoi puolet liikevaihdostaan eli liki 600 miljoonaa euroa.
Alkon juomayynti oli vuonna 2017 yhteensä 93,2 miljoonaa litraa. Määrä oli 0,3 miljoonaa litraa vähemmän kuin kuin edellisvuonna. Liikevoitto kasvoi silti 52,6 miljoonaa euroon (+13,6 %). Alkon tulos parani edellisvuodesta liikevaihdon kasvusta johtuen.
”Positiivisesti kehittynyt liikevaihto kertoo jatkuvasta juoma- ja ruokatrendistä. Asiakkaamme haluavat satsata laatuun ja erityisiin hetkiin”, toimitusjohtaja Leena Laitinen perustelee.

Alkaneen vuoden myynnin väheneminen ei vielä synkistä mieliä Alkossa.

Alkanut vuosi on kuitenkin Alkolta sujunut toisenlaisissa merkeissä. Alkuvuoden litramyynti on laskenut noin 7 prosenttia. Laitinen ei halua painaa vielä paniikkinappulaa ja tehdä johtopäätöksiä koko vuoden suhteen. Yhtiö jatkaa investointi- ja kasvuohjelmaansa suunnitelmien mukaan.
”Alko ottaa vuoden 2018 aikana asiakkaita entistä tiiviimmin mukaan, kun suunnittelemme myymälöiden valikoimaa tai muita palveluita. Avaamme neljä uutta myymälää, joista kolme tulee pääkaupunkiseudulle ja yksi Tampereelle. Lisäksi viemme valikoimaamme eteenpäin asiakkaidemme toiveiden mukaisesti”, Laitinen sanoo.

Facebook Comments