A

Alkoholilaki: Rehulan mukaan uusi laki lisää kulutusta – raittiusjärjestöt ennustavat pelkkää kärsimystä

Alkoholilain kokonaisuudistuksen luonnos saa raittius- ja terveysjärjestöiltä tylyn tuomion. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) arvioi STT:n haastattelussa , että lakiuudistus tulee lisäämään kulutusta.
” Vaikuttavuusarvio lähtee siitä, että kokonaiskulutus tulee kasvamaan. Kulutustottumusten muutosta ei tietysti tiedetä, että mikä litramäärä jatkossa kulutetaan”, Rehula perustelee.

Terveysjärjestöt: laki lisää ankeutta

”Esitys aiheuttaa inhimillistä kärsimystä alkoholisoituville henkilöille, heidän perheilleen ja lähimmäisilleen. Lisäksi se syö muun muassa sote-uudistuksella tavoiteltuja säästöjä, lyhentää työuria ja lisää poliisin työtaakkaa”, toteaa Suomen ASH:n toiminnanjohtaja Mervi Hara.
drunk-624745_1280”Ehdotuksessa on perustavanlaatuinen valuvika, kun sitä vertaa hallitusohjelman isoon linjaan. (…) Se lyhentää työuria ja alentaa tuottavuutta sekä lisää sosiaali- ja terveysmenoja”, sanoo EHYT ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari.
”Nuorten alkoholinkulutus on kääntynyt laskuun, mutta lakimuutos vaarantaisi myönteisen kehityksen. Limuviinat houkuttelisivat etenkin nuoria, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet alkoholia. Limuviinojen myynti päivittäistavarakaupassa lisäisi erityisesti nuorten naisten alkoholinkulutusta ja maksasairauksia, perustelee Munuais- ja maksaliiton toiminnanjohtaja Sari Högström.

Facebook Comments