P

Pielisen Kalalle Nurmekseen Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinto

Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke on Vuoden lähiruokateko. Samalla nurmeslainen yritys palkitaan pitkäjänteisestä työstä suomalaisen luonnonkalan käytön edistämiseksi. Palkinto luovutetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa elokuussa.

Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinto on myönnetty Pielisen Kalalle yrityksen alkuvuonna markkinoille tuomasta Luonnonkala-säilykkeestä. Arvoltaan 2000 euron palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Pielisen Kala voitti myös yleisöäänestyksen, joka oli käynnissä tapahtuman nettisivuilla maalis-huhtikuussa.

Pielisen Kalan järvikalatuotteet ovat kotimaassa kehiteltyjä ja jalostettuja. Säilykkeissä käytetään myös vähemmän arvostettuja järvikalalajeja, kuten särkeä, lahnaa ja säynettä, joiden pyynti parantaa järvien ekologista tilaa.

”Tavoitteenamme on purkittaa kalaa kustannustehokkaasti. Suomalainen kala on hyvää ja sitä on riittävästi saatavilla. Sen valitseminen kaupan hyllyltä on mitä vastuullisinta toimintaa”, sanoo Pielisen Kalan myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Halonen.

Luonnonkala-säilyke valmistetaan kotimaisesta järvikalasta ja rypsiöljystä.

Pielisen Kala on vuonna 1994 perustettu perheyritys, joka tuottaa tällä hetkellä yli 3000 säilykekalapurkkia päivässä ja työllistää 18 henkilöä. Uudet investoinnit mahdollistavat tuotannon kymmenkertaistamisen jopa 30 000 purkkiin. Myös kansainvälistyminen on tavoitteena.

”Tällä hetkellä kartoitamme vientimarkkinoita. Tekemiemme investointien suuruusluokka on merkittävä, sillä meillä on pitkä kokemus alalta ja vahva usko siihen, että vastuullisesti tuotetulle, puhtaalle ja laadukkaalle suomalaiselle kalalle on kysyntää”, Halonen toteaa messujen tiedotteessa.

Vuoden lähiruokateko -palkinto myönnettiin kahdeksannen kerran. Palkinnonsaajan päättää vuosittain Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmästä koostuva raati, jonka puheenjohtajana on MMM:n erityisasiantuntija Kirsi Viljanen.

Tänä vuonna osana palkintoa järjestettiin ensimmäisen kerran yleisöäänestys, jonka Pielisen Kala voitti keräten yli kolmanneksen äänistä. Äänestyksessä olivat mukana lisäksi Kokit ja Farmarit -elämysillallinen, Laidun Hereford, Silmusalaatti ja Suomen Artesaaniruoka ry.

Pääkuva: Visit Karelia. 

 

CategoriesKilpailut Ruoka

Facebook Comments