K

Kesko ostaa Heinon Tukun – tukkukauppa keskittyy yhä harvempiin käsiin

Kesko on sopinut ostavansa Heinon Tukku Oy:n perheyhtiö Tukkuheino Oy:ltä ja henkilöomistajilta. Keskon mukaan kauppa toteuttaa yhtiö kasvustrategiaa ja monipuolistaa tarjontaa kasvavassa foodservice-markkinassa.

Kauppaan sisältyvät Heinon Tukku ja Kalavapriikki sekä Tukkuheino Oy:n Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kuopion toimitus- ja noutotukkukiinteistöt. Kauppaan eivät kuulu Uniq Drinks Finland ja Anton & Anton.

Heinon Tukku työllistää noin 450 työntekijää ja se on pääkaupunkiseudun johtavia foodservice-markkinan toimijoita. Heinon Tukun ja kalanjalostukseen erikoistuneen Kalavapriikin viime vuoden yhteenlaskettu liikevaihto oli 264 miljoonaa euroa ja liikevoitto 10 miljoonaa euroa.

”Heinon Tukku on hyvässä kunnossa ja sillä on hyvä maine. Pidimme tärkeänä omistajuuden säilymistä kotimaassa ja luotamme, että Kesko on Heinon Tukulle hyvä omistaja. Kespron vastuullinen ja asiakaslähtöinen toimintatapa helpottivat meitä ratkaisussa”, toteaa Tukkuheinon toimitusjohtaja Petri Heino.

Kesprossa työskentelee noin 500 työntekijää ja yrityksen liikevaihtoviime vuonna oli 872 miljoonaa euroa. Kesprolla on 14 noutotukkua eri puolella Suomea.

Keskon tiedotteen mukaan Heinon Tukun ostaminen täydentää yrityksen nykyistä palvelutarjontaa ja verkostoa erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä mahdollistaa merkittävien synergiaetujen hyödyntämisen.

”Kespron tarjonta kattaa laajassa foodservice-markkinassa jo nyt perinteisen tukkuvalikoiman lisäksi tuoretuotteiden erikoisosaamista. Heinon Tukussa on yli 100 vuotta kokemusta asiakkaiden erinomaisesta palvelusta. Heinon Tukku parantaa merkittävästi Kespron kykyä palvella asiakkaita myös pääkaupunkiseudulla ”, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli toteaa.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista. Kaupan ennakoidaan toteutuvan kuluvan vuoden aikana.

Kuvat: Heinon Tukku.

Facebook Comments