W

Wihuri Metro-tukun pikatukkujen lippulaiva avautuu Helsingin Konepajalle torstaina 7.12 – Ravintoloille kohdennettu tukku antaa suunnan koko alalle

Helsingin ytimeen, Vallilan Konepajalle avautuu 7.12.2023 Metro-tukun pikatukku, joka tarjoaa Helsingin ja pääkaupunkiseudun ravintoloille kaikki tarvittavat valikoimat ja palvelut. Konepajan asiakkailla on käytössä täysin uusi tukkukonsepti, joka sisältää ravintolayrittäjille suunnatun 6500 tuotteen eksklusiivisen valikoiman nonfoodista heviin, lihan ja kalan tuoretiskit leikkauspalveluineen sekä eri ravintolasegmentteihin sopivat Metro Wines -viinivalikoimat.

Ensivaikutelma astuttaessa Vallilan punatiilisen Konepajan tukkuun on positiivinen vau!-yllätys. Sisällä vuodelta 1903 peräisin olevassa entisessä VR:n korjaushallissa on historian havinaa, mutta myös selkeästi osastoihin jaoteltu moderni tukkuhalli, jonka mustat hyllyt ja valaistus muistuttavat ruokamarketteja – nyt loppui kiipeily, ja tukuille tyypillinen kulahtanut ja ahdistava ympäristö on ohitettu komeasti.

Kiirettä on pitänyt. Mutta nyt jo hymyilyttää: tukkupäällikkö Jussi Salmi (vas.), valikoima- ja markkinointijohtaja Emilia Santavuori sekä Helsingin ja Uudenmaan aluemyyntipäällikkö Kimmo Kotamäki (oik.).

Vaikka näky on visuaalisesti houkuttava ja viihtyisä, kaikella on funktio. Kiireinen ravintola tarvitsee nopeita ratkaisuja, jos ei ole aikaa keräillä itse. Koko Konepajan valikoima on nopeasti noudettavissa valmiiksi keräiltynä, ja tuoretuotteet ovat saatavissa pikaisella palvelutoimituksella ravintolaan. Palvelutoimitukset saa nopealla toimitusrytmillä ravintolaan.

Viimeinkin tukku, jossa viihtyy

Vaikka on joulukuu, rakennuksen aikakaudelle tyypillisen A:n muotoisen katon pieniruutuisten ikkunanauhojen kautta tilaan siilautuva päivänvalo on vaikuttava. Voi vain kuvitella valon laatua valoisana vuodenaikana. Pimeällä valaistus perustuu Led-valojen taitavaan käyttöön.

Ilmapiiri on kuin keskieurooppalaisessa premium-marketissa kassalinjastoineen.

Heviosaston näytteillepano houkuttaa ja korostaa tuoreutta ja laatua. Kala- ja lihatiskeistä leikkuupalveluineen vastaavat Kalavapriikki vastuullisella valikoimalla: kotimaisten kalatuotteiden lisäksi saatavilla ovat myös valikoidut, laadukkaat tuontikalat ja äyriäiset – ja Roslundin tuoretiskin lihaosaaminen on monille pääkaupungin ravintoloille tuttua jo ennestään.

Kala-, äyriäis- ja simpukkatiskistä vastaa Kalavapriikki. Tuoretiskin toisen pään lihatiskistä vastaa Roslund.

Viineistä vastaavat Juha Lihtonen ja Anders Pöntinen, jotka takaavat, että kuhunkin ravintolaan löytyy arvoisensa ja konseptia vastaavat viinit. Valikoimassa on kattava edustus omaa maahantuontia, jolla taataan kokonaisvaltaisen tarjonta ja viinielämyksiä. Saatavana ovat myös viineihin liittyvät tarinat.

Metro Winesin valikoimatila muistuttaa keskieurooppalaista viinimyymälää maistelupöytineen ja esittelyhyllyineen.
Juuse Mikkosen vetämä Demo Kitchen palvelee sparraten kaikkine fasiliteetteineen ravintolan ruokalistan uudistamisessa ja hiomisessa.

Metro-tukun koko tukkuverkosto uudistuu

Konepajan pikatukku tuo silmien eteen uuden tukkuajattelun. Palvelut ja visuaalinen ilme ovat selvästi asiakasta arvostavia. Tukun tehtävä on helpottaa ravintola-arkea. Oikeilla tuotteilla ja liiketoiminnan ratkaisuilla tukku voi palvella monipuolisesti ja kilpailukykyisesti, jotta kaikki ravintolassa sujuu.

Myös Metro-tukun slogan ”Intohimonamme ruoka” täyttyy. Tuoretuotteet ovat keskiössä, ja heviin, lihaan sekä kalaan panostetaan. Siksi palvelut, raaka-aineiden arvostus ja laatu näkyvät. Myös tukku voi olla rohkea.

”Jos tukkukaupalla voi olla intohimoa, täällä sitä on. Tavoitteena on auttaa ravintolayrittäjiä menestymään.”

”Meille ravintolayrittäjät tarkoittavat kaikkia yrittäjähenkisesti ravintolansa menestyksen eteen työskenteleviä ammattilaisia. ​Heitä, jotka suhtautuvat työhönsä antaumuksella ja tuloksia tavoitellen – aivan kuten mekin”, Wihuri Metro-tukun valikoima ja markkinointijohtaja Emilia Santavuori taustoittaa.

”Uudistuvat tukkumme palvelevat inspiroivalla ja herkullisuutta korostavalla ilmeellä. Henkilökuntamme asiantuntijuutta ja osaamista vahvistetaan entisestään ymmärtämään oman alueen asiakkaiden liiketoimintaa ja tarpeita”, valikoima- ja markkinointijohtaja Emilia Santavuori vakuuttaa.

Metro-tukun palvelun takana olevan henkilökunnan valikoituminen korostuu Konepajan lippulaivatukussa, koska täällä henkilöstön ammattikokemus HoReCan eri lohkoilta pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Asiointi on ammattilaiselta ammattilaiselle.

”Puhumme asiakkaiden kanssa samaa kieltä ja osaamme samastua heidän tarpeisiinsa, koska meillä on ravintolataustaa aiemmista työtehtävistä. Tunnistamme mahdolliset kipukohdat ja pystymme olemaan ravintoloitsijan työparina. Kun kokemusta keittiöstä on molemmilla osapuolilla, puhuttavaa riittää ihan reippaasti”, Helsingin ja Uudenmaan aluemyyntipäällikkö Kimmo Kotamäki naurahtaa.

Koska Metro-tukku on suunnattu ravintoloille, on syytä ymmärtää, että silloin tarkoitetaan kaikkia horeca-toimialoja fine- ja casual diningista lounaspaikkoihin ja cateringiin, laivoista kioskeihin ja kahviloihin – just name it!

Tukku ravintolayrittäjän työparina

Koko Metro-tukun tukkuverkostoa uudistetaan vuosina 2023–2024 tukemaan strategiaa, jonka mukaan tukku on ravintolayrittäjän työpari.

Helsingin ja Uudenmaan aluemyyntipäällikkö Kimmo Kotamäki korostaa, että Helsingin vanhalle Konepajalle avautuva lippulaivatukku palvelee entistä kokonaisvaltaisemmin Helsingin ravintolayrittäjiä.

”Konepajan uuden pikatukun tarkoitus on olla aikaisempaa lähempänä asiakkaita keskeisellä sijainnilla, asiantuntevalla palvelulla, joustavilla toimituksilla ja mahdollisimman läpinäkyvällä toimitusketjulla, sekä monipuolistuneella valikoimalla, joka on erikoistunut tuoretuotteisiin. Vastaanotto on ollut hyvä, että vihdoinkin on tukku, joka on lähellä”, Kimmo Kotamäki vakuuttaa.

Ravintoloille suunnattu valikoima on muotoutunut yhdessä asiakkaiden ja tukun ammattilaisten kanssa ja valikoima kehittyy jatkuvasti vastaamaan tarpeita.

”Kuuntelimme asiakkaitamme, miten tuotevalikoiman ja palvelun pitää uudistua, jotta ne palvelevat ja helpottavat ravintolayrittäjän arkea. Siksi valikoimamme on konseptoitu erilaisiin käyttötarkoituksiin ja selkeisiin kokonaisuuksiin kuten tuoretuotteet, omat merkit sekä valikoimakonseptit eri hinta- ja laatupisteistä vegaanisiin tuotteisiin ja viiniin. Eri konseptit helpottavat juuri oikeiden tuotteiden löytämistä ja tuovat konkreettista apua ruoan valmistukseen” tukkupäällikkö Jussi Salmi taustoittaa.

”Olemme paljon muutakin kuin pelkät tuotteet, koska palvelemme niin monilla eri tavoilla asiakkaita, joista laajat aukioloajat ja digitaaliset palvelunouto- ja -toimitusmahdollisuudet ovat esimerkkejä palvelutiskien lisäksi”, Jussi Salmi kertoo.

Tehtävänä on helpottaa ravintolan arkea

Kiireinen ravintola tarvitsee nopeita ratkaisuja. Koko Konepajan lippulaivan valikoima on nopeasti noudettavissa valmiiksi keräiltynä ja tuoretuotteet saatavissa pikaisella palvelutoimituksella ravintolaan.

”Me olemme ravintola-alan tarpeisiin erikoistunut tukkukauppa, elintärkeä osa alan ekosysteemiä. Se tekee meistä ravintola-alan ammattilaisen, yrittäjän tärkeimmän yhteistyökumppanin. Tuemme asiakkaamme arkea ja menestystä ravintola-alan tarpeisiin rakennetulla valikoimalla, palveluilla ja toimintatavoilla.”, Emilia Santavuori vakuuttaa.

Santavuoren mukaan Metro-tukun tehtävänä on helpottaa ravintola-arkea. Oikeilla tuotteilla ja liiketoiminnan ratkaisuilla Metro-tukku palvelee monipuolisesti ja kilpailukykyisesti, jotta ravintolassa kaikki sujuu.

Koska ala on jatkuvassa liikkeessä, se vaatii myös tukulta uskallusta ja rohkeutta unohtamatta, että ravintolat ovat samalla liiketoimintaa. Siksi Metro-tukun arvoiksi ovat hioutuneet asenne, jossa ollaan ylpeitä ravintola-alasta ja ammattilaisuudesta.

Nopea toimitus maanantaista lauantaihin – sunnuntaina nouto

”Kiireinen ravintola tarvitsee nopeita ratkaisuja. Palvelutoimituksella palvelemme maanantaista lauantaihin kolme kertaa päivässä”, tukkupäällikkö Jussi Salmi muistuttaa.

Palvelutoimitus kolmasti päivässä: puuttuuko raaka-aineita? Pikaisella palvelutoimituksella tuoretuotteet ravintolaan klo 9–11, 12–14 tai 16–18.
Tilaus vähintään kaksi tuntia ennen haluttua toimitusaikaa.

Palvelunouto: palvelunoudolla voi hakea tukusta valmiiksi kerätyt tuotteet tilauksen perusteella.
Aikavaihtoehtoja on kolme: klo 9–11, 12–14 tai 16–18.
Tilaus vähintään kaksi tuntia ennen haluttua noutoaikaa.

Metro-tukku Konepajan aukioloajat:
ma-pe 6–20
la 6–18
su 9–16

Metro-tukku Konepaja
Bruno Granholmin kuja 2, 00510 Helsinki
Teollisuuskadun kulmarakennuksessa on kujan puolelta sisäänajo lastausalueelle.

Metro-tukku verkossa
Liity asiakkaaksi

Teksti Eeropekka Rislakki
Kuvat Ilona Toivonen / Wihuri Metro-tukku

CategoriesKansi

Facebook Comments