T

Tampereen Hella & Huone uusiin käsiin – työntekijät vetovastuuseen

Tampereen ravintoloiden kärkeen kuuluva Hella & Huone on saanut uudet omistajat. Hellan salia hallinnoinut Humberto Pulido Garcés ja viime syksynä saapunut keittiömestari Ilmari Saarikoski ostivat ravintolan Arto Rastaalta.
Arto Rastas kertoo jättävänsä Hellan & Huoneen luottavaisin mielin kolmansien omistajien käsiin. Hän ehti pyörittää ravintolaa kymmenen vuotta.
”Minusta tuntui, että olen sille osaltani jo kaikkeni antanut. Rahalla tai muilla ravintoloillani ei ollut tilanteessa mitään merkitystä. Oli tärkeää, että ravintola saa hyvät ja pätevät jatkajat, jotka kehittävät Hellaa edelleen omalla tyylillään”, Rastas perustelee tiedotteessaan.
Omista ravintoloista tahoillaan unelmoinut omistajakaksikko on valmistautunut uuteen haasteeseen huolella.
”Olen tehnyt laskelmia ja toimintasuunnitelmia, mutta tarvitsin mukaan kokin, jonka kanssa tiimityö on saumatonta ja inspiroivaa”, Humberto Pulido Garcés kertoo.
Ilmari Saarikoskesta Pulido Garcés löysi yhtiökumppani, jonka kanssa ajatukset ja työskentelykemiat osuivat yhteen. Helsinkiläislähtöinen Saarikoski on kokannut tiensä mm. Norjan kovien keittiöiden kautta Hellaan & Huoneeseen.
”Olen odottanut malttamattomasti tilaisuutta päästä toteuttamaan ideoitani ja enemmän klassisia tekniikoita. Minua kiehtoo nimenomaan koko eläimen hyödyntäminen. Se on ammatillisesti haastavaa ja raaka-ainetta kunnioittavaa,” Saarikoski kuvailee.
Pulido Garcés ja Saarikoski ovat Hellan & Huoneen kolmannet omistajat. Ravintolan perusti aikanaan Montgomery Dahl yhdessä vaimonsa Sannan kanssa. Vuonna 2007 ravintolan osti Arto Rastas.
Kuva: Ronja Honko.

CategoriesYleinen

Facebook Comments