”Tämä on vastaisku v***tukselle!” – tähtikokki Matti Jämsen ei hyväksy erikoisruokavalioita laivaravintolassaan

Suomen Bocuse d’Or -joukkueen presidentti ja tunnettu ravintoloitsija Matti Jämsen aikko rikkoa illallisetiketin rajoja uudessa laivaravintolassaan. Jämsen perustaa kavereidensa kanssa väliaikaisen Soromnoo-ravintolan Helsingin Halkolaituriin kiinnitettyyn vanhaan kuunariin. Soromnoossa kaikki jäykkyys illastamisessa riisutaan pois, eikä erikoisruokavalioita ja toiveita oteta vastaan.

Pohjoisrannan Halkolaituriin kiinnitetty kuunari Jan Mayen muuttuu kahdeksaksi viikonlopuksi illallisravintolaksi. Kunnianhimoisessa ja rajoja rikkovassa Soromnoo-projektissa on tarkoitus vaihtaa etiketit elämyksiin. Ravintolan linja on yksinkertainen. Se ei todellakaan sovi kaikille.

Soromnoossa ovat mukana tähtikokki Matti Jämsenin lisäksi hänen veljensä laivanrakentaja Markus Jämsen sekä toinen veljespari, muusikko Leo Stillman ja laivanvarustaja Hugo Stillman

Kulisseja, sääntöjä tai perinteitä on turha odottaa. Jos asiakas etsii ravintolaa, jossa voi viettää mukavan, turvallisen ja hidastempoisen illan, silloin kannattaa mennä muualle.

”Jos sen sijaan olet valmis luopumaan ennakkoluuloistasi ja päästämään irti, tervetuloa Soromnoohon”, Jämsen sanoo.

Veljeskaksikko sai idean ravintolaan pohtiessaan vanhan Jan Mayenin menneisyyttä ja tulevaisuutta.

”Idea Soromnoosta syntyi tavallaan vastaiskuna siihen vitutukseen, että tänä päivänä ravintola-alalla saa olla jatkuvasti pahoillaan tai selitellä sitä mitä tekee”, tähtikokki täräyttää tiedotteessaan.

Soromnoon tarkoituksena on ravistella koko ravintola-alaa. Illalliset eivät todellakaan ole tarkoitettu kaikille.

”Erikoisruokavalioita ja toiveita ei oteta vastaan illan aikana. Meillä tarjoilevat ja työskentelevät ihmiset eivät ole palvelijoita, vaan isäntiä ja emäntiä. Olemme yhdessä viettämässä iltaa vieraan kanssa”, Jämsen perustelee.

Jämsenit ja Stillmanit haluavat toteuttaa toteuttaa Soromnoon niin rehellisenä ja itsensä näköisenä kuin mahdollista – omilla ehdoillaan. Niin hyvässä kuin pahassa.

”Tule sellaisena kuin olet. Sano ja tee mitä huvittaa – niin mekin tehdään! Mitä järkeä tässä kaikessa on? Hällä väliä”, Matti Jämsen hehkuttaa.

Ravintola, sijaitsee yli satavuotiaan purjelaivan ruumassa, jossa vierailta otetaan kännykät pois. Illalla ei ole mitään käsikirjoitusta. Kuunari Jan Mayen ja Soromnoo lupaavat ennakkoon vieraille mahdollisuuden syleillä vaihtoehtoista tulkintaa siitä, mikä luo ensiluokkaisen illalliskokemuksen.

”Hiljattain mediassakin on puhuttu siitä, ettei Suomessa ole ruokakulttuuria. Se väite tullaan kumoamaan näiden iltojen mittaan. Soromnoossa tehdään laadukasta suomalaista ruokaa yllätyksellisesti ja ronskein ottein. Ja pidetään samalla hauskaa”, Jämsen perustelee.

Soromnoon 13 ruokalajin ilta juomapareineen maksaa 180 euroa. Ravintola toimii perjantaisin ja lauantaisin 30.8.–19.10. klo 19 alkaen. Kuunari Jan Mayen on kiinnitettynä Halkolaituriin Helsingin Pohjoisrannassa.

Kuvat: Kia Arpia. 

CategoriesRavintolat

Facebook Comments