T

Tallinnan kevät houkuttelee uusilla ravintoloilla

Kevät on tuonut mukanaan uusia ja uusittuja ravintoloita Tallinnaan. Viron pääkaupunki valmistautuu kovaa vauhtia alkavaan kesäsesonkiin.

Sfäär

Jonkin aikaa suljettuna ollut Sfäär Resto on avannut jälleen ovensa. Piisin ääreen on palannut keittiömestari Toomas Lääts, joka arvostaa paikallisia ja puhtaita makuja. Sfäärin kahvitarjonnasta vastaa Kokomo Coffee Roasters. Kevään ensimmäinen brunssi on tulevana sunnuntaina 28. huhtikuuta.
Mere pst 6E, sfaar.ee 

Ore

Oren keittiössä paikalliset raaka-aineet muuttuvat kansainvälisiksi fuusioannoksiksi. Kokenut keittiömestari Silver Saa sovittaa yhteen parhaat maut Pohjoismaista, muualta Euroopasta ja Aasiasta. Historiallisessa rakennuksessa kohtaavat vanhankaupungin paksut kivimuurit, lämpimät sävyt ja suuret ikkunat. Samalla paikalla toimi ennen ravintola Bocca, jonka omistajat vaihtoivat koko konseptin uusiksi aina ravintolan nimeä ja keittiötä myöten.
Olevimägi 9, orerestoran.ee

Maarjamäe Restoran

Viron historiallisen museon Maarjamäen kartanoon perustettu ravintola koostuu kolmesta entisaikain tyyliin sisustetusta salista, joissa esitellään myös ruoan ja ravintolakulttuurin historiaa. Ravintolan keittiöpäällikkönä on Veiko Ruukle, joa yhdistää perinteisiä makuja ja uutta virolaista keittiötä. Lounasannokset ovat todella edullisia: 3,50:stä 5,50 euroon.
Pirita tee 56, www.facebook.com/restoranMaarjamae

Tallinnan televisiotornin ravintola on uusittu. Kuva: Visit Tallinn.

Televisiotornin ravintola

Tallinnan TV-tornin 22. kerroksesta avautuvat komeat näkymät yli Tallinnan. Ravintolan sisustus viittaa 1980-luvulle tornin alkuaikoihin. Sen sijaan ruokalistalla näkyvät tämän päivän trendit. Niihin kuuluvat tuoreista kauden raaka-aineista valmistetut yksinkertaiset ja värikkäät annokset. Lauantai-iltaisin ravintolassa soi elävä musiikki.
Kloostrimetsa tee 58A, teletorn.ee

Mantel ja Korsten

Kadriorgiin avatun ravintolan takana ovat huippukokit Roman Zaštšerinski ja Igor Andrejev. Manttelisavupiipusta nimensä saanut ja vanhassa puutaloon rakennettu ruokapaikka on miesten kolmas Tallinnan-ravintola. Kaksi muuta ovat runsaasti arvostusta keränneet Kohvik Moon ja Kolm Sibulat. Zaštšerinski on ollut keittiöpäällikkönä myös Tallinnan legendaarisessa ravintola Ö:ssä.
Mantel ja Korstenin ruokalistalla on mereneläviä miekkakalasta makrilliiin. Varsinainen vetonaula on picanha-liha, joka kypsytettääb Green Egg -grillin tulisilla hiilillä.
Poska 19A, www.facebook.com/manteljakorsten 
Lähde: Visit Tallinn
 
 

CategoriesMatkalla

Facebook Comments