S

Storagen tyyliteltyä katuruokaa – Ketä, Mitä, Hä?

Ketä? Turun ravintolabuumi jatkuu. Viritettyä katuruokaa tarjoavan Storagen takana ovat Turun ravintolaelämästä tuttu keittiömestari Mikko Rannikko (mm. ravintola Hermanni, Rocca, Aki Wahlmanin ruokakuvaukset) ja baarivastaava Henri Karlsson (mm. Aalto-yökerho, Kakolanruusu).
Uudenlaisen, täysin kotimaisista raaka-aineista koostetun street food -tyyppisen tyylitellyn ruokatuotteen kehittelijäksi houkuteltiin Mikko Rannikon aisapariksi Kokkien kokki ja Bocuse d´Or -soturi Eero Vottonen, joka taisi yllättää itsensä suostumalla tehtävään. Vottonen kutsuukin projektia omalta osaltaan ”hulluimmaksi ideaksi ikinä”, jota myös Bocuse-assari Miikka Manninen on joutunut paikan päällä todistamaan.
Storage on hieno koulu myös uuden sukupolven nouseville tähdille kuten Taitaja 2017– kisoissa ravintolakokkisarjassa pärjänneelle Anni Peräkylälle.

Katuruokaa tyylillä tarjoavalla Storagella on kaksi vuotta aikaa, sillä vuokrasopimus on määräaikainen.

Aika näyttää, miten fine diningin pienet viittaukset suoraan katuruokafilosofiaan rimmaavat, limittyvät ja lomittuvat.

Storage on ollut mahdollisuus myös graffititaiteilijoille, joilla on ollut käytettävissään suuret seinät.

Mitä? Storage on urbaani olohuone, jonka alakerrassa on 80-paikkainen ravintola ja 120-paikkainen lounge. Yläkerrassa on iltaisin toimiva drinkkibaari. Paikassa olivat aiemmin Osuuskaupan Rosso ja Coffee House, joten tätä tarkoittanee Forumin kiinteistön jalostusasteen nosto.
Kuppilaa tehtiin ensin hyshys-salaa, ja parin viimeisen viikon aikana ruoasta on tihkunut hurmioituneiden testisyöjien huokauksia.

Storage on niin kova, että se haastaa katuruoallaan Mamin, Ludun, Smörin jne. – jopa Kaskiksen. Nyt on kova!

Storagen idean kehittelyn takana luuraa sosiaalinen syöminen ja jakaminen = Sharing is caring. Ekana läpivalaistaan Suomi-teema 100v-hengessä. Halutessaan voi vetäistä porukalla vaikkapa koko parinkymmenen ruokalajin listan läpi, jos jakopäälle sattuu.
Pointti on siinä, miten perinteiset street food -jutut taipuvat: miten taco kääntyy suomeksi, miten KFC-kanan koivet sovelletaan omaksi jutuksi, miten corn dogin ydin tekee ajatusloikan possunkyljeksi ja mannataikinaksi. Suomi-pähkäilyn lopputuloksena on mm. haukihodari ja kuusella maustettu pulla.

Koivuhalolla päähän: haukihodareita!

Juomapuoli haastaa sekin perinteiset katujuomat. Viineissa on ajatusta ja drinkkipuoli laulaa modernia Suomi-iskelmää: lähipusikoista on löytynyt tarpeet ja yhteistyö keittiön kanssa on inspiroivaa. Juomia on kehitelty pikkelöimällä, uuttamalla luontoa ja keittämällä omia pusikkosiirappeja. Esim giniannos syntyy itse tehdystä kuusenkerkkäsiirapista, kuusenoksa- ja kuusipölystä.

Syötävien drinkkien kehittelykin on käynnissä. Pizzadrinkki antaa odottaa.

Hä? Koska Storagen vuokrasopimus on noin kaksivuotinen riippuen rakennuksen remontin aikataulusta, tilanne synnytti idean kierrätyssisustuksesta. Kamaa on haalittu hotellien ja ravintoloiden varastoista, kuljetuslavoja kaivettu työmailta, pulpetteja kouluista ja poistettuja katuvaloja kaupungilta. Homma pysyy kasassa Jukka Hakasen katseen alla, ja graffititaiteilijat ovat tehneet seinän kokoisia teoksia.
Ravintolassa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Avajaisessa Storagen seinillä on Manuela Boscon tauluja.
Myös henksun vaatetus edustaa katu-uskottavuutta. Storage tekee yhteistyötä NHL-jääkiekkoilijana tunnetuksi tulleen Ville Leinon brändin Billebeinon kanssa.
Ravintola Storage
Aurakatu 5, 20100 Turku
www.ravintolastorage.fi
www.facebook.com/ravintolastorage
www.instagram.com/ravintolastorage
Teksti: Eeropekka Rislakki
Kuvat: Ravintola Storage

Categoriesketämitähä

Facebook Comments