A

Alkon uudet 5,99 euron viinit haastavat matkustajatuonnin

Kannattaako muutaman viinipullon vuoksi matkustaa Tallinnaan? Jos katselee pelkästään yksittäisten viinien hintoja, vastaus on, että ei kannata. Jos tarkoitus on notkua baareissa ja ostaa laatikkokaupalla viinaa, olutta ja lonkeroa, silloin vaakakuppi kääntyy matkailun puolelle.
Pulloihin pakattujen viinien hintaero on yllättävän pieni Suomen ja Viron välillä. Se johtuu yksikertaisesti siitä, että viinit ovat Virossa tuontituotteita ja siksi usein suhteellisen kalliita. Näin ollen alle 10 euron pullossa hintaero on Suomenlahden molemmin puolin monia muita juomaryhmiä pienempi.
Sen sijaan, mitä kalliimpi on viinin perushinta, vertailu kohdistuu alkoholiveron sijaan myyjän katteeseen, joka usein on etelänaapurin kauppiaalla Alkoa halvempi. Silloin luonnollisesti vertailu vähittäismyyntihintojen välillä kannattaa. Sama koskee kolmen ja jopa viiden litran hanapakkauksia.

Alkon edullinen viinipullo on käypä vaihtoehto Tallinnan tuontiviinille.

Alkoon on viime aikoina tullut alle kuuden euron hintaisia kelpo viinejä, jolloin Viroon matkustamiseen pelkästään muutaman pullon takia ei ole juurikaan perusteltua. Parin euron ero hyvän perusviinin hinnassa tuskin ketään saa lähtemään usean kymmenen euron hakumatkalle.
Alkoholijuomien maahantuoja Servaali on päättänyt lyödä kiilaa Viron-tuontiin espanjalaisilla Los Molinos -viineillä. Alkon tilausvalikoimaan tulee tällä viikolla kolme Los Molinos -vaihtoehtoa eli puna-, valko- ja roséviinit. Kaikkien hinta on pitkäripaisessa sama 5,99 euroa.
”Haluamme tarjota kuluttajille turvallisen ja vastuullisen tavan hankkia edullista laatuviiniä Suomen rajojen sisäpuolelta, jossa Alkon korkeatasoinen laadunvalvonta takaa laadun ja verot jäävät kotimaahan”, kertoo Servaalin maajohtaja Erkka Schönberg.
Alkon tilausvalikoimassa olevat 5,99 euron viinit (0,75 l)
Los Molinos Tempranillo, punaviini, Espanja
Los Molinos Airén, valkoviini, Espanja
Los Molinos Rosado Tempranillo, roseeviini, Espanja
Cape Zebra Cabernet Sauvignon Merlot 2014, punaviini, Etelä-Afrikka
Le P’tit Fruité Rosé Grapefruit, jälkiruokaviini, Ranska

Facebook Comments