S

Smaku tarjoaa kaksi viikkoa ravintoloiden ja makujen juhlaa Porvoossa

Smaku-ravintolatapahtuma kokoaa hyvien makujen ystävät Porvooseen parin viikon mittaiseen ruokajuhlaan. Maanantaina 14. elokuuta alkavassa Smakussa 16 ravintolaa ja ruokatoimijaa tarjoavat maistiaisia vain viidellä eurolla.

Yhteistyössä Viisi Tähteä Media ja Porvoon matkailutoimisto

Porvoon ravintolaelämässä on tekemisen meininki. Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty Smaku Porvoo tarjoaa tälläkin kertaa rentoa fiilistä, herkullisia makuja ja lähellä tuotettua ruokaa.
Tapahtuman ideana on, että jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä annoksesta. Viiden euron hintaiset annokset ovat tarjolla ravintoloissa maanantaista 14.8. alkaen. Yleisö voi myös äänestää suosikkiannoksiaan.
Smaku huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan Moon River Porvoo -kaupunkitapahtuman yhteydessä lauantaina 26.8. Kulttuuritalo Grandissa. Tarjolla on oikea makujen karnevaali, jossa kaikki ravintolat maistattavat parhaimpia maisteluannoksiaan yhdellä kerta

Smaku 2017 -tapahtumassa ovat mukana

Sicapelle, Kirkkotori 3
Taiteilija Ville Vallgrenin lemmikkipossun mukaan nimetty ravintola tarjoaa luovuudella koostettuja sesonginmukaisia bistro-annoksia tuoreista lähiraaka-aineista.
Meat District, Gabriel Hagertin kuja
Italialaisen ruuanlaiton käsityöperinnettä kunnioittava ravintolan filosofiana on alusta asti itse tehty ruoka. Liha tulee aina luomutiloilta. Lihan rinnalla kulkevat juustot ja kasvikset.
Bistro Sinne, Läntinen Aleksanterinkatu 1
Puhdasta ja huolella valmistettua ruokaa lähituottajien raaka-aineista. Sinnen ruokakulttuurissa näkyvät ja maistuvat itäuusmaalainen perinne sekä meren ja saariston läheisyys.
Zum Beispiel, Rihkamakatu 2
Zum Beispiel on sekä moderni eurooppalainen ravintola että deli. Raikas ja makuja tyylikkäästi yhdistelevä sekoitus on tuttua kotoisaa ja keskieurooppalaista annoskulttuuria.
Café Postres, Gabriel Hagertinkatu
Café Postres toi Michelin-tähdellä arvostetun helsinkiläisravintolan Postresin hengen Vanhan Porvoon sydämeen keväällä 2016. Artesaanikahvila myötäilee esikuvansa laatua.
Kannonnokka & Vanha Navetta, Henttalantie 20
Tunnelmallinen ja ruualle aidosti omistautunut Kannonnokka tarjoilee herkullisia ja makuhermoja makuja kauden raaka-aineista, joista osa tulee ravintolan omasta pihapiiristä
Haikon Kartano, Haikkoontie 114
Haikon Kartanon on kulttuirkohde jo itsessään. Ravintolan tyylissä on vaikutteita sekä ranskalaisesta että venäläisestä keittiöstä ja niitä raikastetaan skandinaavisilla mauilla ja raaka-aineilla.
Fryysarinranta, Jokikatu 20
Saaristolaisbuffetlounas vie kielen mennessään. Á la carte -listalla on mm. graavisiikaa sekä porvoolaisia etanoita. Terassi sijatsee idyllisten vanhojen rantamaksiinien keskellä.
Wanha Laamanni, Vuorikatu 17
Porvoon ravintolaklassiikko on uudistunut. Wanha Laamanni tarjoaa moderneja skandinaavisia makuelämyksiä historiallisessa perinnemiljöössä aivan Tuomiokirkon vieressä.
Rafael’s Steakhouse, Piispankatu 28
Rafael’s Steak House on tyylikkään rento ja lämminhenkinen ruoka- ja seurusteluravintola. Ravintolan keittiö tarjoaa runsaita elämyksiä, viihtyisyyttä ja aidon hiiligrillin makuja.
La Fiesta, Lundinkatu 14
Näyttävät, herkulliset ja uniikit annokset saavat veden herahtamaan kielelle. À la carte -listalla on grilliruokia, burgereita, fajitaksia sekä suussa sulavia jälkiruokia.
Brasserie L’amour, Rihkamatori 2
Lämminhenkinen Brasserie L’amour tarjoilee klassisen hyvää ruokaa modernilla otteella sekä erilaisia ruokakulttuureja rohkeasti yhdistellen. Monipuolinen olut- ja viinivalikoima.
Bistro Gustaf, Mannerheiminkatu 9
Porvoolaisen ravintolakulttuurin uusin tulokas yhdistää ranskalaista ja skandinaavista keittiötä herättäen historiallisen vanhan apteekin tilat henkiin aivan kaupungin keskustassa.
El Patio, Kirkkokatu 4
El Patio on tunnelmallinen ruokapaikka vanhan Porvoon sydämessä, jossa on helppo pisätytyä nauttimassa espanjalaisia viinejä, tapaksia ja maittavia à la carte -annoksia.
Vanhan Porvoon Jäätelötehdas, Kirkkotori 7
Annoskuvat: Niko Laurila. Artikkelin pääkuva: Ilona Savola.

CategoriesYleinen

Facebook Comments