S

Skandinavia ja Eurooppa kohtaavat Sauli Kemppaisen uudessa Berliinin-ravintolassa

Suomalaiset maut ja raaka-aineet maistuvat huippukokki Sauli Kemppaisen uudessa Savu-ravintolassa Berliinissä. Savu avaa ovensa kahden viikon kuluttua.
Viisi Tähteä kertoi tammikuussa, että ensimmäisenä suomalaisena kokkina Saksassa Michelin-tähden saavuttanut Sauli Kemppainen avaa oman ravintolan Berliinissä keväällä. Ravintola on saanut suomalaisperäisen nimen Savu, joka avaa ovensa maanantaina 23. huhtikuuta.
Kumppanina Savussa Kemppaisella on Bosnia-Herzegovinasta syntyisin oleva sommelier Vedad Hadziabdi, joka on työskennellyt useissa arvostetuissa berliiniläisiä ravintoloissa pääsommelierina ja ravintolapäällikkönä.
Savun pääteemana on skandinaavisuus, johon yhdistyvät Italian ja Espanjan keittiöt. Puolet sisällöstä tulee pohjoisesta ja neljäsosa kummastakin Välimeren maasta.

Sauli Kemppainen Suomen-osastolla Grüne Wochessa. tammikuussa. Kuva: Pirkka Junes.

Kyseessä ei ole silkkaa fine diningia, vaan perusmakuja kunnioittavaa laadukasta ruokaa. Kemppainen kertoi jo tammikuussa, että lautaselle rakennetaan enintään kolme makua. Illallisen hintakin tulee jäämään alle sadan euron juomineen per henkilö.
”Skandinaavisuus on vahvasti ravintolassa näkyvissä. Ja sen pitääkin olla, kun suhde on 50-25-25”, Kemppainen vakuuttaa.

”SUomalasia raaka-aineita ja tuotteita suoraan valmistajilta Berliiniin.”

Kemppainen avaa oman ilmasillan suomalaisille raaka-aineille Berliiniin. Lautaselle ja lasiin on luovassa kotimaan tuotteita.
”Emme tingi raaka-aineissa. Poroa saamme Hannu Lahtelalta Sallasta sekä yrttejä ja maustekrasseja Mimisiltä eli Kotipellon puutarhalta Varsinais-Suomesta. Maailman paras kaviaari tulee tietenkin Carelian Kaviaarilta Varkaudesta. Bryggeri Helsingin Pekka Kääriäinen toimittaa käsityöolutta”, Kemppainen luettelee.
Ravintola Savun sisustuksessa Suomi-teema nousee myös esille. Siitä vastaavat kaksikko Dr. Martin Gessner ja Daniel Ojala.
”Vaaleaa puuta tulee ravintolasaliin, myös suomalaiset ikonit Pentik ja Iittala on voimakkaasti mukana”, Kemppainen kertoo.

Berliinin Savu on lähempänä kuin Tallinna, jopa yhtä edullinen.

Ravintola Savu sijaitsee Kurfürstendammilla, joka on Berliinin tunnetuimpia katuja. Ravintola toimii hotelli Louisa´s Placen yhteydessä. Asiakaspaikkoja Savussa on 60.
Vaikka ravintola ei ole aivan Länsi-Berliinin ytimessä, se sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Adenauerplatzin vieressä. Tegelin lentokentälle on varttitunnin ajomatka. Berliinin suureen messukeskukseen pääsee taksilla alle 10 minuutissa.

Ravintola Savun teemana on vahvasti skandinaavisuus.

Kemppainen kutsuu suomalaisia tutustumaan Savuun, viettämään samalla irtiottoviikonloppua kesään valmistautuvaan Berliiniin.
”Savu ei ole kallis ravintola. Sisään ja ulos alle 100 euroa. Lentoliput saa 70 eurolla, kun varaa ajoissa. Hotellivuorokausi maksaa toisen satasen. Eli alle 300 ja vietät kivan päivän Berliinissä. Berliini on myös Eurooppaa suomalaisille tutun Tallinnan rinnalla”, Kemppainen esittelee.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments