R

Ravintoloitsija, rekisteröidy uuteen Pelastakaa Ravintolat -palveluun nyt

(YHTEISTYÖARTIKKELI) Uusi Pelastakaaravintolat.fi-palvelu aukeaa tällä viikolla. Sen tarkoitus on varmistaa ravintoloiden selviytyminen koronakriisissä.

“Tilanne on kaoottinen”, kokenut ravintoloitsija Pertti Kallioinen tiivistää. Sama tunne on nyt varmasti jokaisella ravintoloitsijalla. Koronakriisi on pannut ravintolat ahtaalle. Myyntiä on saatava lisää ja nopeasti, mutta miten?

Näinä päivinä Suomeen avautuu uusi tilausalusta, Pelastakaaravintolat.fi. Kallioinen touhuaa sen ideanikkarina.

”Haluamme rakentaa jotain yhdessä. Kyse on selviytymisestä.”

Pertti Kallioinen on ollut monessa muutoksessa mukana. Street Gastron aikoihin hän oli vauhdittamassa katuruokakulttuurin ja kymmenen euron ruokailun tuomista Suomeen. Viimeisimpänä hän auttoi mullistamaan Helsingin burgeritarjonnan. Silloin Bun2Bun muuttui liharavintolasta vegaaniseksi burgeriketjuksi. Kokemus muutoksista helpotti nopeaa toimintaa myös koronatilanteessa.

Pertti Kallioisen Pelastakaaravintolat.fi-palvelun nimi tiivistää, mistä on kysymys: ravintoloiden selviytymisestä.

“Mietimme miten voisimme lisätä Bun2Bunin myyntiä. Olemme myyneet jo pitkään omasta verkkokaupastamme B2B-asiakkaille, mutta siitä ei ollut tämän tilanteen pelastajaksi. Systeemimme on liian työläs ja sieltä löytyy vain yhden ravintolan valikoima. Asiakkaat haluavat palvelun, jonka valikoimasta voi päättää, mitä tänään syödään.”

Ideariihestä syntyi ajatus myyntialustasta, jonka tarkoituksena on pelastaa ravintolat koronakriisissä. Ja niin sellainen syntyi. Kallioisen mukaan nimi ei ehkä ole seksikäs, mutta siinä tiivistyy, mistä on kysymys. Asiakkaat voivat valita ruoan tilaamiseen palvelun, jolla tietävät tukevansa ravintoloita.

Palvelu avautuu kuluttajille viikolla 17, mutta ravintolat voivat jo nyt ilmoittaa itsensä mukaan. Mukana on nyt noin sata ravintolaa.

Rekisteröityminen palveluun on helppoa. Pelastakaaravintolat.fi -nettisivuilla luodaan tunnukset, kirjaudutaan sisälle ja kerrotaan, mitä myydään, miten ja milloin ollaan auki.

“45 minuuttia ja olet täyttänyt tietosi ravintolamenuineen ja annoskuvineen”, Kallioinen lupaa. Tässä piilee palvelun edut kilpailijoihin verrattuna.

“Ravintoloitsijan on helppo ja nopea käyttää palvelua. Menuja voi myös muokata helposti itse juuri niin kuin haluaa.”

Palvelu toimii nettisivupohjaisesti, eikä sen käyttäminen vaadi omaa mobiilisovellusta. Se helpottaa kehittämistä, ja toisaalta myös käyttöä.

Kuvakaappaus Pelastakaaravintolat.fi -palvelun etusivusta.

Myös Wihuri Oy Aarnio Metro-tukun ravintolakaupan myyntipäällikkö Antti Leistén kannustaa ravintoloita liittymään palveluun. Leisténin mukaan Pelastakaaravintolat.fi on hyvä oljenkorsi hädässä oleville yrityksille. Myös Wihuri Oy Aarnion Metro-tukku kannustaa kaikkia omia ravintola-asiakkaitaan käyttämään Pelastakaaravintolat.fi:tä. Metro-tukku haluaa levittää sanomaa palvelusta mahdollisimman laajalle.

“Suuri joukko asiakkaitamme on ajautunut taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen. Ymmärrämme tuskan, sillä se koskettaa meitäkin. Tässä tilanteessa pitää tarttua luoviin ratkaisuihin ja katsoa uudet kortit. Jos tällaisella palvelulla voidaan säästää yksikin työpaikka, on sinne liittyminen kannattavaa.”

Pelastakaaravintolat.fi ei ole pelkkä tilausalusta, vaan Kallioinen lupaa sille lisäominaisuuksia, joista ensimmäinen on jo kehitteillä.

“Ravintoloitsijat tarvitsevat tilauksiin volyymia, jotta pystyvät pitämään kiinni toiminnastaan ja maksamaan kulunsa. Osalla ei ole kiinnostusta toimittaa yksittäisiä annoksia. Suunnittelemme jo Pelastakaaravintolat.fi:hin pop-up-toimituksia.”

Pop-up-toimituksilla Kallioinen tarkoittaa sitä, että ravintola tekee massatoimituksen kaupunkiin, johon esimerkiksi Wolt tai Foodora eivät kulje.

Tilaukset tehdään ja maksetaan etukäteen ja kylmäauto vie ruoat paikalle, josta ne on helppo jakaa.

“Otamme ruusuja ja risuja vastaan. Haluamme rakentaa jotain kimpassa. Kyse on selviytymisestä”, Kallioinen tiivistää.

Ravintoloitsija, ilmoita ravintola Pelastakaaravintolat.fi-palveluun netissä. Palvelun avulla saat kattavat työkalut tilauksien hallintaan. Palvelun käyttäminen ei vaadi uusia laitehankintoja. Voit hoitaa kotiinkuljetuksen itse tai tarjota pelkän ulosmyynnin. Lisää tietoa löydät osoitteesta Pelastakaaravintolat.fi

Wihuri Oy Aarnion Metro-tukku tukee Pelastakaaravintolat.fi -palvelua.

 

 

 

 

Facebook Comments