R

Ravintolajätti NoHo Partners ostaa kotimaisen hampurilaisketju Friends & Brgrsin

Suomen suurin ravintolakonserni NoHo Partners ostaa pietarsaarelaisen hampurilaisketju Friends & Brgrsin. Kaupan tavoitteena on kasvattaa ketjun ravintoloiden määrä 30-50:een kolmessa vuodessa sekä nousta maan johtavaksi hampurilaisbrändiksi ja digitaalisen ravintolamyynnin markkinajohtajaksi.

Ensimmäinen Friends & Brgrs avattiin Pietarsaaressa vuonna 2014. Yhtiöllä on tällä hetkellä 10 ravintolaa eri puolilla maata. Yksi ravintola avattiin testinä myös Kööpenhaminaan, mutta väärän sijainnin takia se on suljettu. Pörssiyhtiö NoHo Partnersin tavoitteena on kaupan myötä lanseerata Suomen ensimmäinen cloud kitchen ja kasvattaa ravintoloiden määrä vähintään kolminkertaiseksi nykyisestä.

NoHon ajatuksen on nostaa Friends & Brgrs Suomen johtavaksi hampurilaisbrändiksi sekä digitaalisen ravintolamyynnin markkinajohtajaksi. Yhtiön arvioitu liikevaihto on tänä vuonna 15 miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen NoHon osuus yrityksestä on 70 prosenttia. Entiset omistajat jäävät vähemmistöosakkaiksi.

Tänä vuonna tavoitteena on avata vähintään viisi uutta Friends & Brgrs -ravintolaa. Friends & Brgs on ensi vuonna valmistuvan tapahtumakeskus Tampereen Kannen areenan lippulaivabrändi pikaruoassa.

NoHo aikoo kasvattaa Friends & Brgrs -ravintoloiden määrän nykyisestä 10:stä vähintään 30:een kolmessa vuodessa.

Friends & Brgrs on valmistanut yli 3 miljoonaa hampurilaista, joiden pihvit jauhetaan itse ja leivät leivotaan omissa leipomoissa.

Friends & Brgrs haluaa haastaa muut pikaruokaketjut laatuburgereilla ja työllistää kolmen vuoden aikana 1000 nuorta osaajaa.

”Tavoitteenamme on ollut alusta lähtien laajentaa toimintaamme useamman kymmenen ravintolan ketjuksi. Paremmat burgerit ovat tulleet jäädäkseen. Jatkuvasti kehittyvä burgerimaailma on täynnä mahdollisuuksia”, kertoo Friends & Brgrsin toimitusjohtaja Peter Fagerholm.

Nuoreen kohderyhmään vetoava Friends & Brgrs on tullut tunnetuksi laatuhampurilaistensa lisäksi triple cooked -perunoistaan, jotka valmistetaan kolme kertaa eri lämpötiloissa keittämällä.

”Nuorten ulkona syöminen lisääntyy kaikista asiakasryhmistä vauhdikkaimmin. Samaan aikaan nopeasti syöminen ja digitaalinen myynti kasvavat vahvasti. Olemme pitkään etsineet portfolioomme näitä trendejä ruokkivaa brändiä. Friends & Brgrs istuu tähän profiiliin täydellisesti”, perustelee NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Kolmessa eri lämpötilasssa keitetyt  triple cooked -perunat ovat yksi ketjun suosikeista.

Digitaalisten ratkaisujen kehittäminen on osa NoHo Partnersin kasvustrategiaa.

Friends & Brgrs avaa samalla Helsinkiin tässä mittakaavassa Suomen ensimmäisen cloud kitchen -ravintolan, jossa ei ole yhtään asiakaspaikkaa ja jossa valmistetaan eri suosikkiravintoloiden annoksia käsityönä vain kotitoimituksiin.

”Suomessa ihmiset ovat vielä tottuneet ostamaan arkiruokansa ruokakaupoista, mutta urbanisaation myötä yhä useampi tilaa ruoan kotiin tai toimistolle. Cloud kitchen tuo ratkaisun tähän jatkuvasti kasvavaan kysyntään lisäämällä kapasiteettia ruuhkahuippuihin ja nopeuttaen toimituksia”, Vikström sanoo.

Friends & Brgrsin pihvit jauhetaan ja sämpylät  leivotaan paikan päällä ravintoloissa.

Yrityskauppa astuu voimaan huhtikuun alusta. Kaupan jälkeen NoHon ravintoloiden määrä kasvaa noin 260:een Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock’s & Cows.

NoHo Partners Oyj:n vuoden 2018 liikevaihto oli 323,2 miljoonaa ja liikevoitto 7,2 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2100 henkilöä kokoaikaisiksi muutettuina.

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments