N

NoHo Partnersin liikevaihto kasvoi yrityskauppojen myötä – Smilen listausyritys söi tulosta

Henkilöstövuokraus- ja ravintolakonserni NoHo Partnersin liikevaihto kasvoi 74 prosenttia vuonna 2018. Restamaxista NoHoksi nimensä muuttaneen ravintolajätin tavoitteena on kasvattaa liikevaihto reilusta 320 mljoonasta lähes 400 miljoonaan euroon tänä vuonna.

NoHo Partnersin liikevaihto oli 2018 yhteensä 323 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2017 oli  186 miljoonaa euroa. Liikevoitto supistui 10,8 miljoonasta 7,2 miljoonaan euroon. Samalla käyttökate aleni 12,1 prosentista 8,8 prosenttin.
NoHo Partners julkisti vuoden 2018 tilinpäätöksensä torstaina. Konsernin toimitusjohtaja Aku Vikström sanoo tilinpäätöstiedotteessa, että tulokseen vaikuttivat poikkeuksellisen suuret kertaerät, jotka johtuivat merkittävistä yrityskaupoista ja toiminnan tehostamistoimenpiteistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Viime keväänä yhtiö laajensi ravintolatoimintaa kansainvälisille markkinoille Tanskaan. Kesäkuussa silloisesta Restamaxista tuli yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista, kun se yhdistyi Royal Ravintoloiden kanssa. Tavoitteena on peräti 600 miljoonan euron liikevaihto ja 7,5 prosentin liikevoitto vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kasvua sekä ravintolasektorilla että henkilöstövuokrauksessa.

Smile Henkilöstöpalvelujen liikevaihto kasvoi 127 miljoonaan euroon. Käyttökate oli 8,8 miljonaa euroa ja liikevotto noin 5 miljoonaa. Koko konsernin tulosta heikensi kuitenkin Smilen listautumisyritys, joka tuli maksamaan konsernille 1,75 miljoonaa euroa.

Ravintola Elite Helsingissä kuuluu NoHo Partnersin klassikkoravintoloiden joukkoon.

NoHo Partnersilla on yli 200 ravintolaa Suomessa ja Tanskassa. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 210 miljonaa euroa. Kasvua edellisvuodesta oli lähes 100 miljonaa euroa.

NoHo hakee startegiansa mukaan kasvua kotimaan kasvukeskuksista, isoista tapahtumista sekä perustamalla ja ostamalla uusia ravintoloita kotimaassa ja Pohjois-Euroopassa. Vikströmin mukaan uudet kumppanuusmallit mahdollistavat paikallisen ja tuottavan konseptien uudistustyön ja uusien liikeideoiden synnyttämisen.

Näistä esimerkkejä ovat Helsingin Eiran Sandron tilalle avattava Sikke’s, Lempäälän Thai Papayan tilalle avattu Hanko Sushi, Mura Sushin tilalle Rukalle avattu Hanko Sushi, Purpurin tilalle Tampereelle avattava Pizzeria Luca ja Patronan tilalle Helsinkiin avattava Taqueria el Rey.

Yli 20 konsernin ravintolaa sulki ovensa eri puolilla maata.

NoHo sulki vuoden aikana 23 kannattamatonta ravintolayksikköä, joiden kilpailukyky oli merkittävästi heikentynyt joko liikepaikasta, vuokrasopimuksesta tai kilpailutilanteesta johtuen.

Näyttelijä Ville Haapasalon isännöimä Tampereen Purpur-ravintola muuttuu pizzeriaksi.

NoHon lopetetut ravintolat vuonna 2018
Bella Roma, Tampere
Colorado Bar & Grill, Tampere
Tammergolfin ravintola, Tampere
Beefking, Tampere (Lielahti)
Lietsunkulma, Tampere (Lielahti)
Wäinö, Hämeenlinna
Bella Roma, Lappeenranta
Hunaja, Lappeenranta
Enso, Helsinki
American Diner Citykäytävä, Helsinki
American Diner Easton, Helsinki
Colorado Bar & Grill, Helsinki (Hernesaarenranta)
Thai Papaya, Helsinki (Herttoniemi)
Thai Papaya, Helsinki (Hernesaarenranta)
Hieta, Helsinki
Royal Crowne Plaza, Helsinki
Svenska Klubben, Helsinki
Ooh la laa, Helsinki
Hanko Sushi, Helsinki (Ruoholahti)
Pepe Lopez, Pori
Café Europa, Pori
Bar Soolo, Kotka
Sinisoihtu, Rauma

Kuvat: NoHo Partnersin arkisto.

CategoriesKansi

Facebook Comments