H

Helsinkiläinen Sushibar+Wine avaa Oslossa kaksi uutta ravintolaa

Kymmenettä toimintavuottaan juhliva Sushibar+Wine avaa ensi keväänä kaksi ravintolaa Osloon. Ensimmäinen ravintola avaa ovensa maaliskuussa ja toinen toukokuussa. Matti Sarkkisen ja Anders Westerholmin luotsaamalla yrityksellä on Helsingissä on viisi toimipaikkaa.

Sushibar+Winen yrittäjät Matti Sarkkinen ja Anders Westerholm uskovat, että huolella valmistetulle ja kiireettä nautittavalle ruoalle on tilausta maailmalla. Yhä useampi korvaa aterioita välipaloilla liikkeellä ollessaan ja säännöllisen ateriarytmin oheen on kasvanut välipalakulttuuri, jossa yritys pyrkii hakemaan paikkansa Norjan kehittyvässä ravintolamarkkinassa.

Sushibar+Winen tavoitteena on palauttaa artesaaniajattelu eli käsityö ja tauot syömiseen. Se toteutuu parhaiten tuoreen, laadukkaan ja vastuullisen ruoan ympärillä. Sarkkisen ja Westerholmin mielestä Norja on merenelävien mekka ja ravintolaketjun pääraaka-aineen eli sertifioidun lohen kotipaikka.

”Olemme rakentaneet yritystoimintaa yhdessä teini-iän kynnykseltä ja hioutuneet perheeksi. Nyt kun Sushibar+Wine astuu toiselle vuosikymmenelle, haluamme kasvattaa juuret tarkasti valitsemaamme toiseen kotimaahamme Norjaan”, Westerholm kertoo.

Ravintolaketju pyrkii vastaamaan myös keskeiseksi globaaliksi ongelmaksi nousseeseen ruokahävikkiin. Kaikki annokset valmistuvat tilauksesta käsityönä. Biojätteeseen päätyy vain raaka-aineiden esivalmistelussa syntyvä jäte.

Sushibar+Wine tekee yhteistyötä WWF Suomen kanssa ja siirtyy ensimmäisenä sushiravintolana Suomessa kokonaan ASC-sertifioituun loheen. Yhtiö sai lokakuussa Ekokompassi-sertifioinnin.

CategoriesYleinen

Facebook Comments