H

Helsinkiläinen panimoravintola ajautui konkurssiin

Ohrana Krouvi Panimoa kaksi vuotta pyörittänyt Marsin Panimo Oy on asetettu konkurssiin Helsingin käräjäoikeudessa. Konkurssipesä on laittanut panimoravintolan liiketoiminnan myyntiin. Panimoravintola oli viimeisen kerran auki viime lauantaina 2. helmikuuta.

Ohrana Krouvi Panimo aloitti toimintansa Helsingin Korkeavuorenkadulla helmikuussa 2017. Panimo ja ravintola ovat kuuluneet Juuri Yhtiöiden perheeseen. Marsin Panimon ja Juuri Yhtiöiden toimitusjohtaja Ilja Björs kertoo, että panimoravintolan tuotto ei riittänyt kattamaan sekä investoinneista että panimon ja ravintolan pyörittämisestä aiheutuneita kuluja.

”Ravintolan ja panimon rakentaminen tulivat meille erittäin kalliiksi. Joudimme satsaamaan paljon rahaa muun muassa vanhan kiinteistön ilmastointiin. Juuri Yhtiöiden muiden ravintoloiden ja yksiköiden toimintaan konkurssilla ei ole vaikutusta”, Björs tähdentää.

Ohrana Krouvin kellarissa toimiva käsityöpanimo on valmistanut omaleimaisia oluita, joita on yhdistetty baariannoksiin. Panimon vuosituotanto on ollut lähes 30 000 litraa. Ravintolan yhteydessä on toiminut myös olutkauppa.

Marsin Panimon konkurssipesä etsii vuokratiloissa toimivalle kokonaisuudelle jatkajaa. Panimoravintolan liiketoiminnan myynti-ilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa sunnuntaina.

”Asia on nyt konkurssipesän hoitajan käsissä. Kaikille osapuolille olisi parasta, että toiminnalle löytyisi osaava jatkaja. Konsepti on hyvä ja toimiva”, Björs vakuuttaa.

Konkurssipesää hoitavasta Asianajotoimisto Fennosta ei suostuttu maanantaina kertomaan ravintolaliiketoiminnan ja panimon myyntihintaa. Mahdolliset kaupat tehdään tarjousten perusteella. Tarjousten jättöaikaa on torstaihin 7. helmikuuta saakka.

CategoriesYleinen

Facebook Comments