H

Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avaavat vuoden sisään jo kolmannen ravintolan, joka on osa Aleksanterinkatu 13:n uutta tapahtuma- ja juhlakeskusta

Ranskalaisen keittiön ystävät saavat elokuussa uuden kohtauspaikan, kun Hans Välimäen ja Arto Rastaan Bouchon Carême avaa ovensa Helsingin ikonisessa osoitteessa Aleksanterinkatu 13. Lisäksi Arto Rastaan Kulinaarinen Instituutti siirtyy samaan taloon, ja Hans Välimäki vastaa myös Aleksanterinsalin, sisäpihan ja kattoterassin juhlatilaisuuksien tarjoilusta.

Bouchon Carêmen tarina sai alkunsa pitkän harkinnan ja suunnittelun jälkeen. Ravintolan sijainti valikoitui ainutlaatuisten puitteiden ja historiallisen arvon vuoksi Aleksanterinkadun ikoniseen osoitteeseen, Aleksi 13:n toiseen kerrokseen.

Toiseen kerrokseen sijoittuvassa ravintolassa on noin 120 asiakaspaikkaa, ja suuret ikkunat avautuvat Mikonkadulle ja Aleksanterinkadulle. Ikkunoiden kautta Helsingin kadut näyttäytyvät täysin uudesta perspektiivistä luomalla poikkeuksellisen ja mieleenpainuvan kokemuksen.

Ravintolan taustalla vaikuttaa sama nelikko kuin Kluuvikadun Bistro Bardot’ssa, Korkeavuorenkadun Italian Bistro Ginassa ja Yrjönkadun The Rookissa: Miika Lönn (vas.), Hans Välimäki, Arto Rastas ja Maria von Graevenitz.

Ravintolan taustalla vaikuttaa sama nelikko kuin Kluuvikadun Bistro Bardot’ssa, Korkeavuorenkadun Italian Bistro Ginassa ja Yrjönkadun The RookissaHans VälimäkiArto RastasMiika Lönn ja Maria Von Graevenitz. Kyseessä on jo kolmas ravintola-avaus samalla ryhmällä vuoden sisällä.

Ravintolan osaomistaja ja keittiömestari, Hans Välimäki, korostaa rohkeutta uida vastavirtaan vaikeina aikoina.

“Kulunut vuosi on ollut ravintola-alalle vaikea. Pakko silti uskoa, että ajat tästä taas paranevat”, Hans Välimäki sanoo.

Välimäki painottaa halua olla mukana elävöittämässä Helsingin keskustaa entiseen loistoonsa.

Lyonia ja maalaiskeittiötä

Bouchon Carême on nimetty kunnioittaen legendaarista ranskalaiskokkia Marie Antoine Carêmea, joka tunnetaan haute cuisine -keittotaidon edelläkävijänä ja kehittäjänä.

Ravintola tarjoaa käsintehtyä ranskalaista maalaisruokaa ja sen keskiössä ovat liha, kala, äyriäiset sekä sesonkikasvikset. Carêmen perintö elää myös ravintolan kastikkeissa, joiden merkitys ranskalaiselle keittiölle on vertaansa vailla.

Nimen etuosa Bouchon viittaa Lyonin alueeseen – sitä voitaneen pitää ranskalaisen ruokakulttuurin kehtona Pariisin sijaan.

”Pöytien ääressä työskentely ja välittömässä asiakaspinnassa oleminen luo ilmapiiriin inhimillisyyttä ja lämpöä ja tietenkin näyttää parhaimmillaan hauskalta, juuri kuten tarkoitus onkin. Emme halua tehdä ravintoloistamme mitenkään jäykkiä hiiviskelypaikkoja, vaan ennemminkin korostaa työntekijöidemme omaa persoonaa ja luoda sitä kautta paikkoihimme omaleimaista välitöntä tunnelmaa”, ravintoloitsija Maria von Graevenitz toteaa.

”Itse viihdyn sellaisissa ravintoloissa missä kuuluu taustalta iloista puheensorinaa, astioiden kilinää ja naurunremakkaa” von Graevenitz jatkaa.

Ravintoloitsija Maria von Graevenitz haluaa tuoda ravintolassa esiin työntekijöiden omaa persoonaa ja siten luoda omaleimaista välitöntä tunnelmaa.

Ravintolassa on myös baari, jossa voi nauttia niin juomista kuin ruoastakin. Suunnittelusta vastaa tälläkin kertaa suunnittelutoimisto Fyra, jonka kanssa yhteistyö on ollut hedelmällistä.

Bouchon Carême avaa ovensa yleisölle elo-syyskuun vaihteessa osoitteessa Aleksanterinkatu 13. Ravintola avoinna maanantaista lauantaihin, lounaalta myöhäiseen iltaan.

Kaikkiaan Hans Välimäki vastaa Aleksanterinkatu 13:ssa myös Aleksanterisalin ja siihen liittyvän kattoterassin sekä upean katetun sisäpihan tapahtumien ruoka- ja juomaelämyksistä. Tilat mahdollistavat niin yritystilaisuuksia- ja juhlia, lanseerauksia, tai vaikka häät kaupungin katolla.

Arto Rastaan Kulinaarinen instituutti avautuu samaan taloon

Kasvuyrityskeskittymä Epicenter ja Aleksanterinkatu 13:n kiinteistön omistaja Työeläkeyhtiö Ilmarinen pyrkivät nostamaan Helsingin ydinkeskustan tapahtumatarjonnan uudelle tasolle tunnettujen mestarikokkien avulla. Aleksanterinkatu 13:sta tulee kokemuksellisten yritystapahtumien ja juhlatilaisuuksien keskus, jossa ruokaelämykset ovat pääosassa.

Viime vuonna Epicenter Helsingissä järjestettiin 138 yritystapahtumaa ja 50 yhteisötapahtumaa. Epicenter Helsingissä on yli 80 yritystä ja yli 700 henkilöjäsentä.

Ravintoloitsija ja keittiömestari Arto Rastas tuo vuodesta 1994 lähtien ruokakursseja järjestäneen Kulinaarisen Instituutin Aleksanterinkatu 13:n kuudenteen kerrokseen.

”Uudet tilat mahdollistavat Kulinaarisen Instituutin asiakkaille unohtumattomia elämyksiä. Yhdessä Hansin ja Epicenterin kanssa luomme uusia tarinoita historiaa huokuvassa rakennuksessa”, Arto Rastas vakuuttaa.

Uudet tilat mahdollistavat seurueille elämyksen valmistaa gourmet-annoksia mestarikokin ohjauksessa ja nauttia omista luomuksistaan näyttävissä puitteissa. Uuden Kulinaarisen Instituutin yhteydessä on myös näyttävä ja tilava tilaussauna, jonka yhteydessä on oleskelutiloja mukavaan illanviettoon.

Kasvuyritysten keskittymään ja yritysten verkostoitumiseen erikoistuneen Epicenterin maajohtaja Kristian Nieminen toteaa: ”Arton ja Hansin kanssa tulemme luomaan Aleksanterinkatu 13:sta vetovoimaisen yritys-, tapahtuma- ja juhlakeskittymän, joka tukee Helsingin ydinkeskustan elävyyttä ja liiketoimintaa.”

Kuvat Bouchon Carême

CategoriesKansi Ruoka

Facebook Comments