B

Bryggeri Helsingin keittiön vetäjä vaihtuu – Ali Suviala lähtee Scandic Simonkentän keittiöpäälliköksi

Panimoravintola Bryggeri Helsingin keittiötä viisi vuotta vetänyt Ali Suviala siirtyy helsinkiläisen hotelli Scandic Simonkentän keittiöpäälliköksi. Bryggerin keittiöstä vetovastuun ottaa syyskuun alusta lähtien Martin Lundqvist.

Ali Suviala, 50, on pitkän linjan keittiömestari. Suviala oli perustamassa Bryggeri Helsinkiä yhdessä pienpanimoveteraani Pekka Kääriäisen ja ravintolapäällikkö, olutsommelier Olli Majasen kanssa keväällä 2013. Bryggeri valittiin Helsinki Beer Festivalin vuoden olutravintolaksi 2016.

Suviala jatkaa uraansa Helsingin ravintoloissa. Hän ottaa nyt vetovastuun erityisesti hotelli Scandic Simonkentän Más-ravintolasta. Suviala on työskennellyt aiemmin muun muassa Ravintola Careliassa sekä keittiöpäällikkönä Ravintola Ainossa ja Katajanokan Kasinolla. Hän on kirjoittanut myös oluita ja ruokia yhdistävän ruokakirjan Gastropub kotikeittiössä.

Scandic Simonkentän johtaja Outi Hanhijärvi kertoo Viidelle Tähdelle, että Suviala on hyvä vahvistus hotellin uudistetulle ravintolakonseptille. Vaikka Suviala tunnetaan ruoan ja oluen yhdistämisestä, hänellä on kokemusta muun muassa espanjalaisesta keittiöstä.

”Odotamme uudelta keittiöpäälliköltä innovatiivisia reseptejä sekä vinkkejä ruoan ja juoman yhdistämisestä. Ravintola Más saa innoituksen Iberian niemimaan keittiöstä, mihin tarjontaan Suviala tuo varmasti merkittävän panoksen. Lisäksi oluen ja ruoan yhdistämisen osaamisesta on varmasti paljon hyötyä koko Scandic-ketjulle.”, Hanhijärvi sanoo.

Ali Suviala (vas.) jättää Bryggerin viiden vuoden jälkeen. Keittiöpäälliköksi nousee Martin Lundqvist (oik). Olli Majanen luotsaa ravintolaa entiseen malliin. Kuva: Heikki Kähkönen.

Bryggeri Helsingin uusi keittiöpäällikkö Martin Lundqvist, 28, on työskennellyt kaksi vuotta Suvialan ohjauksessa Bryggerin keittiön vuoromestarina. Ennen Bryggeriä Lundqvist oli sous chefinä BW Restaurants Oy:n ravintoloissa sekä keittiön esimiestehtävissä Tukholmassa.

”Lundqvistin johdolla Bryggerin keittiö jatkaa Suvialan viitoittamalla tiellä valtakunnan arvostetuimpana olut-ruokaravintolana, skandinaavisen keittiön opein sekä kotimaisten lähituottajien raaka-aineita hyödyntäen ja kausivaihtelut huomioiden”, ravintolapäällikkö Olli Majanen kertoo yhtiön tiedotteessa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments