B

Bowler vei nimiinsä Turun Neitsytperunafestivaalin ravintolakisan

Tämän kesän uudet perunat ehtivät hyvin mukaan perjantaiaamuna Turun kauppatorilla käynnistyneelle Neitsytperunafestivaalille. Trendikäs tapahtumaravintola Bowler voitti festivaalin perinteisen ravintoloiden uusien perunoiden annoskisan.
Viihde- ja keilailuravintola Bowlerin Touko Tuomasmäki ja Rasmus Niittyvaara yllättivät gourmetravintoloiden keittiömestarit ja kokit voittamalla Neitsytperunafestivaalin Kokataan Torilla -annoskilpailun perjantaina Turun kauppatorilla.
Kilpailun tuomaristo ihastui Bowlerin tapaan käyttää uusia perunoita luovalla tavalla. Annos oli moderni ja elävä.
”Pieni ja kauniisti aseteltu annos nosti perunan maukkaasti esille. Perunaa oli käytetty trendikkäällä tavalla. Savun maut ja aromit korostivat perunan ominaismakuja”, tuomaristo perusteli.

Bowlerin kokit tekivät tarkkaa työtä. Kuva: Heikki Kähkönen.

Toiseksi tiukassa ja maukkaassa kisassa tulivat Ravintola Smörin Alexi Saarinen ja Michael Mwachar. Kolmannen sijan jakoivat tasapistein Ravintola Foijan Mikko Mäkipää ja Jari Palmroth sekä Ravintola Tresin Minna Merisaari ja Eveliina Knaapi.
Kilpailuun osallistuivat myös M/s Rudolfina (Juho Vainio ja Sami Reponen), Oscar Pub & Grill (Jari Uusitalo ja Daniel Salazar),  sekä Vaakahuoneen Paviljonki (Marika Aaltonen ja Lotta Rautiainen).
Kilpailussa joukkueet saivat ostaa raaka-aineensa 50 eurolla kauppatorin tarjonnasta. Mukana oli oltava ehdottomasti uusia perunoita sekä vähintään yksi raaka-aine perinteiseltä maalaistuottajalta.
Annoskisan tuomaristossa olivat Markku Haapio (vas.), Erik Mansikka, Jorma Haranen, Tarja Ahokas ja Mari Sandell. Kuva: Heikki Kähkönen.

Arkkipiispa Kari Mäkinen avaa Suomen 100-vuotisjuhlien hengessä toteutettavan Turun Neitsytperunafestivaalin Panimoravintola Koulun sisäpihalla tänään perjantaina klo 17. Tapahtuma jatkuu lauantaina.
Koulun pihalla syödään kahtena päivänä piharavintoloiden tekemiä piharuokia, kuunnellaan letkeää musiikkia ja seurataan muuta ohjelmaa. Pihalta voi ostaa mukaansa niin perunaa kuin silliäkin. Festivaali järjestetään nyt jo seitsemännen kerran.
Neitsytperunafestivaalin pääjärjestäjä on ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry.
Perunan kuorimiskilpailun voitti Mirva Toivonen, joka kuori parimetrisen yhtenäisen kuorimadon yhdestä perunasta. Kuva: Heikki Kähkönen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments