M

Mikkelin seudun matkailun edistämispalkinnot Puumalan saaristoreitille ja aluekehitysjohtaja Heli Gyntherille

Mikkelin seudun Vuoden 2020 Matkailuteko -palkinto on myönnetty Puumalan saaristoreitille Saimaan alueen matkailun kehittämisestä. Ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden 2020 Matkailun edistämisteko -palkinnon sai vs. aluekehitysjohtaja Heli Gynther Etelä-Savon maakuntaliitosta alueen matkailun ja kulttuurin eteen tekemästään kehittämistyöstä.

Noin 60 kilometrin pituinen Puumalan saaristoreitti on tehnyt Saimaan alueen erityispiirteitä tutuksi laajalle yleisölle. Reitin varrella pyöräilijä pääsee kahdelle lauttamatkalle sekä voi tutustua nähtävyyksiin ja nauttia matkailuyritysten palveluista. Saaristoreitti on tuonut uusia asiakkaita alueen majoitus- ja ravitsemusyrityksille.

”Hienosti kehitetty ja kaunis reitistö yhdistää monta yritystä ja tekee niistä vetovoimaisen kokonaisuuden, jolla on paljon kehittämisen mahdollisuuksia”, Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen perustelee.

Puumala houkuttelee pyöräilijöitä. Kuva: Juho Kuva, Visit Finland.

Vuoden 2020 Matkailun edistämisteko -palkinto myönnettiin Heli Gyntherille, joka on luonut matkailulle ja kulttuurille toimintaedellytyksiä sekä tehnyt pitkäjänteistä työtä Mikkelin seudun sekä Saimaan matkailun toimintaedellytysten ja aseman parantamiseksi.

”Heli Gynther oli mahdollistamassa lähiruokaa esille tuovan D.O. Saimaa -tuoteperheen syntyä. Kesään mennessä odotamme Unescolta päätöstä, hyväksytäänkö Saimaa Geopark osaksi maailmanlaajuista, geologiaa esille tuovaa luontomatkailuverkostoa”, Mikkelin matkailujohtaja Maisa Häkkinen perustelee.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments