F

Finnvera suosittaa vaikeuksiin joutuvia yrityksiä ottamaan yhteyttä omaan pankkiin mahdollisimman pian

Hallitus on myöntänyt Finnveralle yli kahden miljardin euron lisärahoituksen koronaviruksesta kärsivien yritysten tukemiseksi. Finnvera ja pankit joustavat maksujärjestelyissä. Niistä kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen vientitakuulaitos Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Finnveran verkkosivuilla julkaistuissa ohjeissa kehotetaan koronaviruksen vuoksi kassakriisiin tai maksuvaikeuksiin joutuvia yrityksiä ottamaan mahdollisimman pian yhteyttä omaan pankkiin.

Yrityksen tulisi ensiksi sopia pankin kanssa lyhennysvapaista kuukausista. Finnvera antaa myös takauksia yrityksen mahdollisesti tarvitsemalle lisärahoitukselle.

”Meillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan toiminnan edellytykset”, Finnveran verkkosivuilla todetaan.

Lyhennysvapaan aikana yrittäjä maksaa vain korot ja kulut.

Lainan korkoa tai takauksen marginaalia ei koroteta, jos vastuu on enintään 300 000 euroa. Muutoksesta joutuu maksamaan vain 50 euron toimitusmaksun.

Suuremmissa lainoissa tai takauksissa muutos hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Hakemukset pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti, mutta palvelu saattaa olla ruuhkautua.

”On äärimmäisen tärkeää auttaa suomalaiset yritykset yli todella vaikean tilanteen. Varaudumme kasvavaan kysyntään myös kohdentamalla henkilöstöä sisäisesti uudelleen ja rekrytoimalla lisää henkilöitä kriittisiin tehtäviin. Pyydän kuitenkin asiakkailta sähköisten asiointikanavien hyödyntämistä ja ymmärrystä ruuhkatilanteita kohtaan”, Finnveran pk-rahoituksen liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä sanoo.

Lisätietoja Finveran sivuilla (avaa linkki).

Facebook Comments