M

Malaga Bar Jallukassa – Ketä, Mitä, Hä?

Ketä? Tämä tästä vielä puuttuikin. Siis ELMU-säätiön Jallukka-muusikkotalon Malaga Bar. Stiina Kuisman muistavat kaikki, jotka ovat ulkoilleet Helsingin ravintolaelämässä 1990-luvun lopulta lähtien. Stiina ja Eki Kallunki käynnistivät esibistroilun, joka nimettiin sittemmin Uudenmaankatu-ilmiöksi.
Baari seurasi toinen toistaan, joissa sai mutkatonta, modernia, maittavaa ja edullista safkaa rentoilevassa esihipsteriatmosfäärissä: Ekin baari (muistetaan myös nimillä BarBaari, Stiinan baari), Bahia, Bar 9, Motti, Makasiini, Tori jne.
Stiinan lisäksi Malaga Barissa on osakkaana mainonnan maailmasta tuttu Päivi Topinoja-Aranko.
Mitä? Malaga Bar sijaitsee uuden ja uljaan Jätkäsaaren keskeneräisissä kortteleissa, Elävän Musiikin säätiö ELMU:n muusikkotalon Jallukan kivijalassa. Käytännössä tämä tarkoittaa musamaailman yliedustusta asiakaskunnassa, vaikka paikalla ovat myös lähikortteleiden asukkaat lapsineen ja koirineen. Jos yhteisöllisyyttä voimaannuttava ravintola ei ole korttelikuppila, niin mikä sitten?

Malaga Bar on kuin morsmaikun hääpuku: vähän vanhaa, uutta ja jotain lainattua. Kaikki selittyy Stiinan kulkemalla polulla: herkällä ymmärryksellä nykyhetkestä, juoma- että ruokalistalla on hyväksi havaittuja klassikoita mm. Ysistä (Aperol) ja Torista (Jallu-lihapullat), ja henkilökunnassa on tuttuja takaumia kuten Billy salissa ja Joni keittiössä.
Lainassa ovat viikonloppuisin musasta huolehtivat ja talossa asuvat DJ:t Borzin sekä Samurai Timppa kunnes liveaktit alkavat syksyllä. Salin tiimiin kuuluvat myös Arttu ja Alexander sekä Stiina-kakkonen eli Karo.
Hä? Mikä on pizzetta, mitä on tarjolla vain iltaisin?
Se on Stiinan kehittelemä, provencelaisen makupaletin innoittama pizzan sukulainen, joita vedetään omasta pitsauunista lautasille vaikkapa jaettavaksi. Vaihtoehtoina ovat tomaatti-, pekoni-, sieni- tai sardellipizzetta.
Avoinna:
Ma-to 10.30-24
Pe 10.30-02
La 12-02
Malagankatu 3, Jätkäsaari, Helsinki
malagabar.fi

CategoriesYleinen

Facebook Comments