S

Suomen kokkimaajoukkue jäi ilman mitalia – Ruotsille MM-kulta

Suomen kokkimaajoukkue sijoittui kuudenneksi kokkien MM-kisoissa, Culinary World Cupissa, Luxemburgissa. Hot kitchen -kilpailusarjassa Suomi ylsi kultatason suoritukseen. Culinary Art ja Pastry Art -sarjassa joukkue jäi hopeatasolle.

Uudelle kokkimaajoukkueelle kyseessä oli ensimmäinen iso kilpailu. Joukkue pystyi parantamaan sijoitusta edellisistä MM-kilpailuista, mikä oli päätavoitteena.

”Vaikka emme täysin onnistuneet kummassakaan kilpailukategoriassa siten kuten olimme suunnitelleet, niin meillä on nuori ja motivoitunut joukkue, joka tulee olemaan iskukykyinen vuoden 2020 olympialaisiin”, sanoo Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine.

Kansallisten joukkueiden kilpailussa oli mukana yhteensä 30 maata, josta kokonaiskilpailun voitti Ruotsi. Toiseksi tuli Singapore ja kolmanneksi Norja. Loppupisteissä Suomen edelle sijoittuvat vielä Sveitsi ja Hongkong.

“Olen ylpeä joukkueestamme, sillä se todella panosti kilpailuun. Olemme harjoitelleet intensiivisesti tuhanseja tunteja ja kasvaneet sen aikana joukkueena valtavasti. Uusia koitoksia lähdemme tavoittelemaan nyt entistä vahvempana”, joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi kertoo.

Villeroy & Boch Culinary World Cup -kilpailut järjestettiin kansainvälisessä Expogast – 13th International Trade Show for Gastronomy –tapahtumassa Luxemburgissa.

CategoriesKilpailut

Facebook Comments