S

Suomen kokkimaajoukkue jäi ilman mitalia alan olympialaisissa

Suomi jäi ilman yhteiskilpailun mitalia keskiviikkona päättyneissä kokkiolympialaisissa Stuttgartissa. IKA Culinary Olympics -nimellä kulkeva kilpailu oli skandinaavisten joukkueiden juhlaa, sillä voiton vei Norja. Hopea meni Ruotsiin ja pronssi Islantiin. 

Suomen kokkimaajoukkue oli toiveikas sijoittumisestaan aivan terävimpään kärkeen vielä ensimmäisen kilpailupäivän eli sunnuntain Chef’s Table -tehtävän jälkeen. Chef’s Tablessa valmistettiin 12 hengelle kuuden ruokalajin menukokonaisuus. Joukkue  arvioitiin väliaikapisteissä kultatasolle.

Sen sijaan tiistain Hot Kitchen jäi tavoitteesta. Se ylsi vain hopealle ja edessä oli putoaminen kokonaiskilpailun mitaleilta. Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi oli pettynyt tuloksen selvittyä. Maajoukkue lähti aidosti jahtaamaan kokonaiskisan voittoa.

”Joukkueemme suoritus oli kova. Olen pettynyt, että se ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti. Kilpailutilanteessa kaikki on mahdollista. Joukkue teki kuitenkin parhaansa ja olen heistä todella ylpeä”, Vuojärvi toteaa.

Kilapilun tuomaristo arvioi Suomen joukkuueen suorituksen viimeistä makua myöten.

Hopeaa tuoneessa Hot Kitchen -kilpailussa joukkue valmisti 110 hengelle kolmen ruokalajin menun, jossa alkuruokana oli norjalaista ruijanpallasta, pääruokana kotimaista kaniinia ja jälkiruokana viinimarjoja.

”Kaikki meni hyvin ja suunnitellusti. Keittiötyöskentelymme oli parasta, mitä olen kuuden vuoden aikana joukkueen kanssa kisatessa ja harjoitellessa nähnyt”, kapteeni Samuel Mikander kertoo.

Kokonaiskilpailussa oli mukana maajoukkueet 29 maasta. Suomen joukkueeseen kuuluu kymmenen nuorta ammattikokkia. Kapteeni on Samuel Mikander ja muut jäsenet ovat Emeliina Papinniemi, Kari Julin, Matias Haapsaari, Katja Tuomainen, Eija Kuningas, Joona Lehto, Simo Pietarinen, Niall Larjala ja Mikko Pakola. Joukkueenjohtaja on Kristian Vuojärvi, päävalmentaja Gert Klötzke ja toiminnanjohtaja Tapio Laine.

Suomen joukkueen lopullinen sijoitus selviää torstaihin mennessä. Kuvassa Mikko Pakola (vas.), Simo Pietarinen ja Niall Larjala.

Suomen toinen joukkue, Fazer Culinary Team Finland, kilpaili Community Catering -sarjassa, jossa se sijoittui kokonaiskisassa hopealle. Voiton vei Tanska ja Sveitsin armeijan kokit ottivat pronssia.

Fazer Culinary Team Finlandissa mukana ovat Fazerin ammattikokit Lilli Jyräs, Lemmikki Ruuskanen, Juha Aalto, Matti Tikka, Antti Tynkkynen, Piia Raunio, Marko Isokallio, Joona Valokorpi ja Christian Sveholm. Joukkueenjohtajana toimii Tapio Bergström.

Norjan joukkue tuuletti kokkiolympialaisten kultamitalia. Kuva: IKA/Culinary Olympics.

Suomen kokkimaajoukkueen kuvat: Eva Tordera Nuño.

CategoriesKilpailut Ruoka

Facebook Comments