K

Kokkien kilpailutoiminta järjestäytyy uudelleen – ELO-säätiö luopuu kisojen järjestelyvastuista

ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestämisvastuun ottaa Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Kisojen järjestelyistä luopumisen jälkeen Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön (ELO-säätiö) tarkoitus ja tehtävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä pysyy ennallaan. Organisaation keskeisenä tavoitteena on nostaa ruoan ja ruokakulttuurin strategiseksi osaksi Suomen maakuvaa, matkailua ja osaamisvientiä.

Säätiö kertoo maanantaina lähettämässä tiedotteessaan, että Bocuse d’Or sekä Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut jatkuvat tulevaisuudessa katkeamattomina. Koossa on joukko intohimoisia ruokakulttuurin edistäjiä, jotka vievät eteenpäin koko alalle tärkeitä asioita.

Bocuse d’Or Academy Finlandin kilpailutoiminta, viestintä ja kumppaniyhteistyö jatkuvat nykyisten avainhenkilöiden, suunnitelmien ja sitoumusten mukaisesti menossa olevan kilpailukauden 2020–2021. Suomen Bocuse d’Or edustaja Mikko Kaukonen, assistentti Anni Peräkylä ja valmentaja Heikki Liekola valmistautuvat kohti Bocuse d’Or Europe -osakilpailua, joka järjestetään 15.–16. lokakuuta Tallinnassa.

”Olen tyytyväinen, että voimme jatkaa keskittyneesti Bocuse d’Or kilpailutoiminnan kehittämistä ja Suomen joukkueen harjoittelua vahvalta pohjalta ja tuttujen, upeiden kumppaniemme kanssa”, Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Matti Jämsén sanoo.

Suomen Bocuse d’Or -tiimi jatkaa valmistautumista Mikko Kaukosen (2. vas.) johdolla kohti lokakuussa järjestettävää Euroopan-karsintaa.

Vuoden Kokki 2020 Lari Heleniuksen ja Vuoden Tarjoilija 2020 Chris Angelovin edustusvuodet jatkuvat normaalisti erilaisine tehtävineen. ELO-säätiö vastaa jatkossakin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -tavaramerkeistä ja osallistuu kilpailutoiminnan kehitykseen osana sen ohjausryhmää ja kumppaniverkostoa.

”Meille on kunnia ottaa vastaan pääjärjestäjän rooli ja olla vahva osa tätä kehitystä suomalaisen kulinaarisen ammattitaidon huipulla”, kertoo myyntijohtaja Mikko Poikolainen Wihuri Oy Aarnio Metro-tukusta.

Kuvat: ELO-säätiö

CategoriesKilpailut Ruoka

Facebook Comments