B

Bocuse d’Orin Euroopan karsintakilpailu siirtyy syyskuulle

Bocuse d’Or ilmoitti perjantaina, että maailman merkittävimmän kokkikilpailun Euroopan karsintakisa Bocuse d’or Tallinn 2020 on siirretty pidettäväksi 3.-4. syyskuuta koronapandemian vuoksi.

Alun perin kansainvälisten kokkiolympialaisten Euroopan-karsinta oli tarkoitus järjestää Tallinnassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Suomen edustaja Bocuse d’Or -kilpailussa on Mikko Kaukonen, 39, Food Camp Finlandista Helsingistä.

”Bocuse d’Or -organisaation ratkaisu oli odotettavissa, ja luonnollisesti tässä tilanteessa ainoa oikea”, toteaa Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Matti Jämsén.

Suomen joukkueen harjoittelukeittiö Stadin ammattiopistossa Helsingissä suljettettiin aiemmin tällä viikolla koulujen laitettua ovensa kiinni. Jämsenin mukaan joukkue jatkaa harjoittelua, kun sen aika jälleen on.

Kaukonen ehti harjoitella kuukauden verran kohti Lyonin finaalia. Kaukosen tiimin tavoitteena kautta aikojen ensimmäinen mitalisija. Suomi osallistuu kilpailuihin 15. kerran. Paras sijoitus tähän mennessä on neljäs sija, jonka ovat saavuttaneet Matti Jämsén 2015 ja Ismo Sipeläinen 2019.

Suomen edustaja Bocuse d’Orissa on Mikko Kaukonen (kesk.).

Kaukosen assistenttina toimii raisiolaissyntyinen kokki Anni Peräkylä, 22. Valmentajana on rutinoitunut kilpailija, yrittäjä ja Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola.

desmenneen ranskalaisen mestarikokin Paul Bocusen perustama ja nimeä kantava Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1987. Tallinnan Saku Suurhallissa järjestettävään karsintakisaan on tulossa 20 joukkuetta eri puolilta Eurooppaa.

Tallinnasta 10 maata jatkaa matkaansa Ranskan Lyoniin, jossa pidetään Bocuse d’Or -finaali tammikuussa 2021.

Lue lisää:
(4.12.2019) Bocuse d’Or Europe 2020 järjestetään Tallinnassa toukokuun lopussa – Virolle kisat ovat tähtihetki gastronomian taivaalla

(11.2.2019) Mikko Kaukosen Bocuse d’Or -joukkue aloitti harjoittelun – tavoitteena Suomen ensimmäinen mitalisija

Pääkuva: Andres Teiss.

CategoriesKansi Kilpailut

Facebook Comments