A

Altian Koskenkorvan tehdas voitti kansainvälisen Vuoden vihreä yritys -palkinnon

Juomavalmistaja Altia on voittanut Green Company of the Year -palkinnon kansainvälisessä The Drinks Business Green Awards 2018 -kilpailussa Lontoossa. Altia vei voiton Koskenkorvan tehtaan bio- ja kiertotalouden ansiosta.

Green Company of the Year -palkinto myönnetään yritykselle, joka on osoittanut sitoutumista ympäristövastuuseen sekä on kehittänyt omia liiketoimintatapojaan pienentääkseen hiilijalanjälkeään.

”Olemme todella iloisia voitosta. On iso juttu Altialle, että saamme arvostettua tunnustusta pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstämme ja että vuosien ympäristötyö erityisesti Koskenkorvan tehtaalla huomioidaan myös kansainvälisesti”, kertoo Altian vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula.

Vuosittain järjestettävässä The Drinks Business Green Awards -kilpailussa palkitaan ympäristöasioissa ja vastuullisuudessa edistyksellisiä juoma-alan yrityksiä. Kilpailun järjestää brittiläinen The Drinks Business -lehti.

 

Altian Koskenkorvan tehtaat sijaitsevat Ilmajoella, Etelä-Pohjanmaalla.

 

Kilpailu on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 2010. Palkinnot jaettiin Lontoossa maanantai-iltana.

Altian Koskenkorvan tislaamo hyödyntää raaka-aineena käytettävän ohran 100-prosenttisesti. Ohran kuoret, joita ei tarvita tehtaan tuotannossa, poltetaan omassa biovoimalaitoksessa, joka tuottaa höyryenergiaa tislausprosessiin.

Biovoimalaitoksen ansiosta Koskenkorvan tehdas on onnistunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään yli 50 prosenttia vuodesta 2014. Tehtaan polttoaineomavaraisuus höyryenergiantuotannossa on kasvanut yli 60 prosenttiin.

Viljaviinan lisäksi Koskenkorvan tehdas tuottaa tärkkelystä ja rehuraaka-ainetta. Prosessissa syntyvä hiilidioksidi otetaan talteen ja hyödynnetään edelleen esimerkiksi kasvihuoneviljelyssä.

Kotimaisen ohran ohella toinen Altian juomien keskeinen raaka-aine on Rajamäen pohjavesi, joka täyttää kaikki laatuvaatimukset ilman kemiallista tai mekaanista käsittelyä. Lisäksi 99,5 prosenttia tehtaan tuottamasta jätteestä kierrätetään tai käytetään hyödyksi.

Kuvat: Altia / viestintä.

Facebook Comments