S

Suomi tavoittelee jälleen finaalipaikkaa kokkien MM-kisojen Euroopan-karsinnassa

Suomen edustajan Johan Kurkelan tavoitteena on loppukilpailupaikka keskiviikkona käynnistyvässä kokkien Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsinnassa Budapestissä. Kurkelan joukkue, jossa assistenttina on Aino Kasanen ja valmentajana Kalle Tanner, kokkaa kisan toisena päivänä eli torstaina. Suomen teemana on Waves, joka valjastaa hiljaisuuden kautta aistit gastronomiselle kokemukselle.

Bocuse d’Or on kokkimaailman arvostetuin ja yksi vaativimmista alan kilpailuista. Maanosakohtaiset karsinnat käydään tämän vuoden aikana, ja finaali on vuorossa Ranskan Lyonissa vuoden 2023 tammikuussa. Suomen edustajana on helsinkiläiskokki Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner.

Budapestissä järjestettävän Euroopan osakilpailun ruokien pääraaka-aineina ovat unkarilaiset metsäkauris ja peruna. Kurkelan joukkue nostaa annoksissaan ja kattauksessaan esiin Suomen erityislaatuisuuden.

Peruna-annoksessa käytetään unkarilaista alkuperää olevaa perunaa. Kuva: Bocuse d’Or Finland.

Ruoat esitellään suomalaisen huippumuotoilua edustavalla vadilla ja tarjoiluesineistöllä. Kokonaisuutta tukee kilpailua varten suunnitellulla teemalla, jonka nimi on Waves.

“Gastronomiassa hiljaisuus valjastaa aistit alkavalle kokemukselle. Me osaamme Suomessa vaalia hiljaisuutta ja antaa sille tilaa. Sanomme paljon vähällä. Waves-teema antaa tilaa harkitulle vähäeleisyydelle, mutta maustaa sen saariston rosolla”, kuvailee visuaalisesta ilmeestä vastuussa oleva joukkueen AD Ellaveera Björk Suomen joukkueen tiedotteessa.

Tarjoiluvadin on suunnitellut Suomen Bocuse d’Or -joukkueen kanssa jo kahdesti aiemmin työskennellyt muotoilija Laura Meriluoto. Vadissa orgaaniset muodot yhdistyvät selkeisiin puhtaisiin linjoihin ja kokonaisuudessa on samanaikaisesti herkkyyttä ja voimaa.

“Vadin muotokieli on saanut inspiraationsa suomalaisesta saaristoluonnosta eli veden muovaamiin rantakiviin osuvista aalloista, kultaisena hehkuvasta auringonlaskusta ja tuulessa hiljaa toisiaan vasten huojuvista heinistä. Liikkeestä ja pysähtyneisyydestä. Siitä hiljaisuudesta ja tilasta, jota me suomalaiset vaalimme ja arvostamme”, Meriluoto kuvailee.

Suomen teema Waves näkyy mm. tarjoiluvadissa ja tuomaristolle jaettavassa menukortissa.

Suomen kilpailuruoat, koko menu sekä tarjoiluvati ja -esineistö julkaistaan Kurkelan aloittaessa oman urakkansa torstaina aamupäivällä klo 9.40. Joukkueen peruna-annokset valmistuvat aikataulun mukaan klo 14.40 ja metsäpeura klo 15.15

Euroopan karsintakilpailussa on mukana 18 joukkuetta, joista 10 jatkaa Lyonin finaaliin. Kilpailuja voi seurata suorana osoitteessa www.bocusedor.com. Instagramissa @bocusedorfinland.

Suomen joukkueen valmentaja Kalle Tanner (vas.), edustaja Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen. Kuva: Santeri Stenvall.
CategoriesKilpailut Ruoka

Facebook Comments