M

Metsäravintola Nielu on vuoden paras ruokamatkailutuote

Metsäravintola Nielu on voittanut vuoden 2021 Suomen paras ruokamatkailutuote -palkinnon. Arviointiraadin mukaan Nuuksion kansallispuistossa toimiva Nielu on upea ja tyylikkäästi erilainen ravintola, jossa fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää.

Suomen ensimmäiseksi metsäravintolaksi tituleerattu Nielu (Bites&Bubbles Oy) tarjoilee korkean tason pitkän illallisen metsän antimista. Raadin mielestä illallinen metsässä, Nuuksion kansallismaisemassa, on ylistys ruokamatkailua ja -kulttuuria kohtaan. Myös vastuullisuus ja ekologiset ulottuvuudet on huomioitu ravintolan konseptissa.

”Metsänsuojelu ja yhteiskuljetukset ravintolaan tukevat hienosti ympäristönäkökulmaa. Asiakas kokee tekevänsä samalla hyvää ostaessaan tuotteen. Kotimaisten raaka-aineiden, kuten villiyrttien, käyttö on onnistunutta. Metsäravintola Nielussa erottuvat elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu”, arviointiraati perustelee.

Metsäravintola Nielussa voi kokea fine dinig -elämyksen keskellä eteläsuomalaista korpea.

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailulla on tarkoitus rohkaista ruoka- ja matkailuverkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailua. Kilpailuun osallistui 77 matkailutuotetta, joista 33 oli kehittämisvaiheessa.

Pääpalkinnon lisäksi kilpailussa valittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa ja jaettiin viisi kunniamainintaa eri ruokamatkailutuotteille. Merkittävä ruokamatkailuteko -tunnustuksen saivat Kyrö Distilleryn illallispaketti, Ravintola Nokan Menu Nokka ja Taste of Slow Häme, jonka taustalla on Taste of Häme -verkosto (Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta ja Tiirinkoski).

Taste of Slow Häme sai ”Merkittävä ruokamatkailuteko” -tunnustuksen.

Kunniamaininnat saivat Gastrojuna/Gastrotrain (GreenEscape Oy), Lapland Hotelsin hotelliaamiainen, Päivä muikunkalastajan mukana (Activity Maker ja Ovaskala) sekä Wine in the Woods (Finland Naturally Experiences).

Finaalissa mukana ollut Pohjois-Savon tuotetarjonta sai kokonaisuutena yhden kunniamaininnan. Kokonaisuuteen kuuluvat SATOA Kuopio Food Festival ja SATOA Goes WILD -ruokafestivaalit sekä European Region of Gastronomy -juhlavuosikokonaisuus, jonka on toteuttanut Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria.

Facebook Comments