M

MaRa nimitti Aki Käyhkön ja Marika Tähtinen-Hakalan kunniakrouvareiksi

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on myöntänyt kunniakrouvarin arvonimet Scandic Hotels Oy:n entiselle toimitusjohtajalle Aki Käyhkölle ja panimoravintola Plevnan toimitusjohtajalle Marika Tähtinen-Hakalalle. Kunniakrouvarin arvonimi on korkein MaRan myöntämä tunnustus matkailu- ja ravintola-alalla toimivalle henkilölle.

Aki Käyhköllä on monipuolinen ura markkinoinnin ja myynnin johtotehtävissä. Vuodesta 2012 lukien hän on toiminut Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtajana. Hän jättää tehtävät Scandicissa näinä päivinä.

”Käyhkön puheenjohtajuus alkoi poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa, kun ala kamppaili selviytyäkseen ankarista koronarajoituksista. Käyhkön luotsaama MaRan hallitus pysyi kriisin aikana yhtenäisenä. Käyhkö onkin kollegojensa mukaan parhaimmillaan, kun paineet ovat kovat”, perusteluissa todetaan.

Hän on toiminut MaRan hallituksen jäsenenä vuodesta 2013, varapuheenjohtajana 2018–2020 ja puheenjohtajana vuosina 2021-2023.

Marika Tähtinen-Hakala perusti yhdessä isänsä Timo Tähtisen kanssa Tampereelle Panimoravintola Plevnan 1994, kun Finlaysonin aluetta ryhdyttiin kehittämään muihin kuin teollisiin tarkoituksiin. Tuolloin ravintola ja panimo eivät voineet olla samaa yritystä, joten isä vastasi Koskipanimon nimellä toimivasta panimosta ja vasta 22-vuotias tytär Plevnan ravintolasta.

”Tähtinen-Hakala on vahva ja määrätietoinen johtaja. Hän on kova tekemään töitä, ja vaatii sitä myös muilta. Hän on rehti, innostava ja tasapuolinen, mikä näkyy muun muassa siinä, että Plevnan työsuhteet ovat pitkäikäisiä. Osa työntekijöistä on ollut yhteisellä taipaleella vuodesta 1994 asti”, MaRa perustelee nimitystä.

Tähtinen-Hakala on MaRan työmarkkinavaliokunnan pitkäaikainen jäsen.

Kunniakrouvarien veljeskunta on perustettu vuonna 1953. Tähän mennessä arvonimi on myönnetty 176 henkilölle. Arvonimeä myönnettäessä katsotaan eduksi, jos saaja on toiminut matkailu- ja ravintola-alan luottamustehtävissä. Arvonimen myöntää MaRan työvaliokunta.

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments