L

Leivonnaiskirja Makeeta on Vuoden keittokirja – karjalaiselle piirakkakirjalle kunniamaininta

Kondiittori Markus Hurskaisen Makeeta  on Vuoden keittokirja. Ruokatoimittajat ry:n myöntämä palkinto luovutettiin Helsingin Messukeskuksessa perjantaina. Kunniamaininnan saa Pirkko Sallinen-Gimplin kirjoittama Suuri karjalainen piirakkakirja. 

Makeeta-kirjassa (Teos) kondiittori Markus Hurskainen vie lukijansa makeiden leivonnaisten maailmaan. Kirjassa on noin 40 kausittain jaoteltua leivonnaisreseptiä sekä vinkkejä perustekniikoihin, työvälineisiin sekä raaka-aineisiin.

Vuoden keittokirja -palkinnon jakanut Ruokatoimittajat ry toteaa valintaperusteissaan, että Makeeta on kaunis, yhtenäinen ja tyylikäs kokonaisuus. Teos on innostava ja houkuttaa makeakokkailuun. Kirjaa kuvataan kirjahyllyn luottokirjaksi, johon varmasti palaa aina uudelleen.

”Kirjan reseptejä seuraamalla oppii kuin huomaamatta liudan leivonnan perustekniikoita ja ammattilaiskikkoja. Reseptit kestävät aikaa, ja kuten tekijä toteaa, yhdistelemällä kirjan eri reseptejä ja elementtejä voi lopulta myös itse luoda uusia leipomuksia.Ohjeet on kirjoitettu huolellisesti ja hyvällä kielellä”, perusteluissa todetaan.

Kirjan perusideana on jakaa kaikkea sitä hyvää, jota olen vuosien varrella oppinut”, Markus Hurskainen kertoo. Kuva: Joonas Ojala.

Erityiskiitoksen saavat kirjan taitto ja kuvakerronta. Kuvat ovat tunnelmallisia, rauhallisia, kauniita ja samalla informatiivisia olematta tylsiä tai tavanomaisia.

”Vuoden keittokirja -palkinto on upea tunnustus, josta olen hyvin otettu. Kirjan myötä olen myös halunnut jakaa vuosien aikana kertynyttä tietoa ja osaamista makeista leivonnaisista. Tavoitteenani oli tehdä perustavaa laatua oleva teos, joka kantaa pitkälle ja kestää aikaa”, kirjan tekijä Markus Hurskainen toteaa.

Kunniamaininta karjalaisia piirakoita juhlistavalle kirjalle.

Vuoden kotimainen keittokirja -kunniamaininnan saa Pirkko Sallinen-Gimplin teoksellaan Suuri karjalainen piirakkakirja (SKS Kirjat). Ruokatoimittajat kuvaavat sitä oodiksi rakastetuille karjalanpiirakoille. Kirja on ruokakulttuurisesti tärkeä teos, joka ylläpitää perinteitä ja innostaa tekemään itse.

”Hyvin tehdyssä kirjassa on selkeä ja houkutteleva ulkoasu. Siinä on myös sopivassa suhteessa historiaa, tarinoita ja reseptejä. Kaiken kaikkiaan Suuri karjalainen piirakkakirja on onnistunut kokonaisuus, jossa simppelisti rajattu aihe tarjoillaan lukijalle tarinallisesti kiehtovana”, perusteluissa mainitaan.

CategoriesKansi Ruoka

Facebook Comments