H

Herkkujuustola Sastamalasta sai Kultainen Juustohöylä 2021 -palkinnon

Juustonystävien seura Juustopöytä ry on myöntänyt Kultainen Juustohöylä -palkinnon sastamalalaiselle Herkkujuustolalle. Palkintoraatia ihastutti Herkkujuustolan monipuolinen osaamiseen ja kädentaitoon perustuva palvelukonsepti sekä valloittavat ja herkulliset juustot tarinoineen. Palkinto jaettiin keskiviikkona Helsingissä.

Herkkujuustolan tarina alkoi vuonna 2000 Sastamalasta Häijään markkinoilta, jossa sveitsiläinen Suomessa matkaillut juustomestarin poika Peter Dörig tapasi tulevan vaimonsa, suomalaisen Jennin.

Dörig pääsi takaisin lapsuudesta tuttujen juustojen maailmaan, kun Mouhijärven Selkeen Kartanosta löytyi sopivat tilat juustolalle. Uusi juustola Sastamalaan valmistui 2018.

Herkkujuustola on yhdistelmä sveitsiläistä juustonvalmistusperinnettä ja puhtaita suomalaisia raaka-aineita. Juustola tuottaa myös aitoa kirnuvoita ja jogurttia. Joka arkiaamu juustolaan saapuu maitolähetys läheisiltä maitokarjatiloilta.

”Herkkujuustolan monipuolisuus, tarinalliset herkkujuustot, kuten Hilma ja Vilho, sekä elämysten tarjonta vakuuttivat Juustopöydän raadin”, Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Seija Kurunmäki perustelee valintaa.

Kultainen juustohöylä -palkinnon Peter ja Jenni Dörigille luovuttivat Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Seija Kurunmäki (oik) ja sihteeri Arja Porvali (vas.).

Elämysten tuottamisesta vastaa juustolan yhteydessä toimiva ravintola Juustotupa, jossa valmistetaan juustoisia ruoka-annoksia. Juustotuvassa vierailija pääsee maistelemaan juustoja ja tutustumaan niiden valmistukseen ikkunoiden takaa.

”Kultainen Juustohöylä-palkinto on meille upea tunnustus ahkerasta lähes 20-vuotisesta yrittäjyydestä. Toiminnassamme tärkeintä on, että jokainen juusto on makuelämys. Olemme ylpeitä tuotekehityksestämme ja vastuullisesta toimintatavastamme”, Jenni ja Peter Dörig sanovat.

CategoriesKansi Ruoka

Facebook Comments