K

Koronavirus vei liikevaihdon – Manu Events sulki myös Bassi-ravintolat (päivitetty 6.7.)

Turkulainen ravintolaketju Manu Events on päättänyt sulkea Turun Aurajoen rannassa sijaitsevan Bassin ja Club Bassin, Helsingin Eteläesplanadilla toimivan Bassin sekä kolme Mauno-lounasravintolaansa taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Bassi-kalaravintolat ovat olleet suljettuina maaliskuun lopusta lähtien.

Koronakevät on iskenyt rankasti turkulaisen Manu Eventsin ravintolabisnekseen. Yhtiön toimitusjohtaja Santtu Kiili kirjoittaa Manu Eventsin verkkosivuilla, että yhtiö sulkee lopullisesti Turun Aurajoen rannassa sijaitsevan ravintola Bassin ja Club Bassin sekä Helsingin Eteläesplanadilla toimivan Bassi-ravintolan. Kaikki kolme ovat olleet koronapandemian vuoksi suljettuina maaliskuun lopulta lähtien.

”Olisimme tietenkin toivoneet hienolle konseptillemme parempaa menestystä, mutta yrittämiseen aina kuuluu riskit. Tällä kertaa isot investoinnit, kalliit liikepaikat yhdistettyinä kevään ja kesän myynninmenetyksiin sekä toimialan yleiseen epävarmuuteen tulevaisuudessa koituivat kohtaloksemme”, Kiili perustelee.

Kaikki Bassien tulevat varaukset on samalla peruutettu.

”Emme yhtiön taloudellisen tilanteen takia pysty hyvittämään edes ravintoloihin ostettuja lahjakortteja. Olemme erittäin pahoillamme asiasta”, Kiili kertoo yhtiön tiedotteessa maanantaina.

Bassi-ravintoloiden vetonaulana oli suuri äyriäisvati. Kuva: Eeropekka Rislakki.

Turun tiedepuiston alueella sijaitsevat kolme Mauno-lounasravintolaa eli BioCityn, ElectroCityn ja TriviumCityn Maunot sulkivat myös tänään ovensa toistaiseksi.

”Kun koronakevään ja kesän kokoukset sekä muut tilaisuudet on peruttu ja syksyn tapahtumia järjestetään epävarmuuden takia todella varovasti, on meidän pakko laittaa lappu luukulle”, Kiili perustelee.

Kiili uskoo, että ravintolatoiminta jatkuu syksyllä Maunojen tiloissa jollakin tavalla.

”Uskon edelleen alueen kehitykseen vahvasti ja ravintolapalvelulle on kysyntää jatkossakin. On todella turhauttavaa katsoa vierestä, kun vuosien työ valuu maahan kuin hiekka sormien välistä, mutta ei voi mitään. Nyt pitää vaan kääriä hihat ylös ja aloittaa kaikki alusta”, Kiili toteaa.

Kuva: Manu Events.

Manu Events -ketjuun kuuluu Turun tiedepuiston alueella sijaitsevat kolme Mauno-ravintolaa, jotka tarjoavat lounasta joka arkipäivä. Yhtiö vastaa vierailukeskus Joen tiloissa järjestettävien kokousten ja tilaisuuksien tarjoiluista.

Ravintolaryppääseen ovat kuuluvat myös Turun ja Helsingin keskustoissa sijaitsevat Bassi-ravintolat, jotka ovat erikoistuneet kala- ja äyriäisruokiin, merellinen Uittamo Paviljonki sekä turkulaisen The Old Bank -olutravintolan tilalle avattava brittipubi River Bank.

Pääkuva: Johanna Grönlund, Ravintolatarinat.fi.

Facebook Comments