V

Viiteen maakuntaan tiukimmat koronarajoitukset – Muualla ravintolan voi avata yökahvilana tunti sulkemisen jälkeen

Valtioneuvosto päätti torstaina, että Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa alkoholijuomien anniskelu pitää lopettaa viimeistään kello 22 ja ravintolat on suljettava kello 23 tai 24 riippuen ravintolatyypistä ja liikeideasta. Näissä maakunnissa toimivissa pubeissa, baareissa ja yökerhoissa asiakaspaikkojen määrää on vähennettävä puoleen normaalista. Sen sijaan ruokaravintolossa kahviloissa, pikaruokapaikoissa ja pizzerioissa voi olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Asetus astuu voimaan ensi sunnuntaina 1. marraskuuta. Muualla Suomessa toimitaan nykyisen rajoituksen mukaisesti eli anniskelu loppuu viimeistään kello 24 ja ovet on pantava kiinni kello 01 sekä asiakaspaikkojen määrää ei rajoiteta. Pohjanmaalla kaikkien ravintoloiden on suljettava ovensa kello 23.

Pääasiallisesti alkoholijuomia tarjoavien ravintoloiden on Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakuntien ulkopuolella suljettava viimeistään kello 01. Ravintola voidaan avata uudelleen yökahvilana ilman anniskelua tunti  myöhemmin eli 02.

Nykyiset ravintoloiden ohjeistukseen ja hygieniaan liittyvät vaatimukset sekä yleiset asiakaspaikkojen etäisyysvaatimukset pysyvät ennallaan.

Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa laivoja ja lentokoneita eikä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravintoloita.

Facebook Comments