A

Amerikkalainen ruoka-alan palveluyritys ostaa suomalaisen Woltin 7 miljardilla eurolla

Ravintoloiden ja vähittäiskaupan ruokien jakeluun on syntymässä jättikauppa. Yhdysvaltalainen DoorDash ilmoitti myöhään tiistai-iltana ostavansa suomalaisen ravintola-annosten kotiinkuljetusta harjoittavan teknologiayritys Woltin.

San Franciscossa Yhdysvalloissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä julkistetun kaupan arvo on peräti noin 7 miljardia euroa, josta Suomen valion odotetaan hyötyvän jopa 600 miljoonaa euroa. Wolt ja DoorDash kertovat yhteisessä tiedotteessaan, että Wolt jatkaa kaupan jälkeen toimintaansa omalla nimellään, tuotteillaan ja nykyisellä tiimillään kaikissa maissa, joissa sillä on tällä hetkellä liiketoimintaa.

Wolt Enterprises Oy on perustettu Helsingissä vuonna 2014. Yrityksellä on yhteensä noin 4000 työntekijä 23 maassa. Woltin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 164 miljoonaa euroa.

Ensi vuoden alussa toteutuvan kaupan myötä Wolt on tarkoitus kasvattaa hyvin nopella aikataululla maailmanlaajuiseksi ruokajakelun ja -kaupan alustaksi. Woltin perustaja ja toimitusjohtaja Miki Kuusi siirtyy DoorDashin kansainvälisen toimintakokonaisuuden johtajaksi ja globaalin yrityksenjohtoryhmän jäseneksi. Woltin pääkonttori säilyy Helsingissä.

”Pakko sanoa, että tämä oli urani vaikein päätös. Vaihtoehto oli oma pörssilistautuminen tai kauppa DoorDashin kanssa. Totesimme, että yhdessä pystymme rakentamaan jotain suurempaa”, Miki Kuusi sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

DoorDashin ja Woltin tiedote kokonaisuudessaan tämän linkin takana.

CategoriesKansi Ruoka

Facebook Comments