M

Master of Wine Heidi Mäkinen on Suomen Sommelierien uusi puheenjohtaja

Heidi Mäkinen on valittu Suomen Sommelierit ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Mäkinen seuraa tehtävässä kuusi vuotta yhdistystä luotsannutta sommelier Samuil Angelovia, joka jatkaa yhdistyksen hallituksessa.

Heidi Mäkinen, 32, on sekä suomalaisen että lontoolaisen sommelier-maailman kasvatti. Hän on hankkinut kannuksensa tamperelaisissa ravintolayrityksissä sekä Lontoon viinimekassa 67 Pall Mallissa. Tällä hetkellä Mäkinen työskentelee viinien maahantuojan Viinitien palveluksessa.

Mäkinen sijoittui vuonna 2016 kahdeksanneksi sommelierien MM-kisoissa. Hän on myös Suomen neljäs ja samalla nuorin Master of Wine -tittelin haltija.

”Olen saanut paljon tukea muilta ammattilaisilta opintojeni ja urani aikana. Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana toivon pystyväni tarjoamaan omaa tukeani muille ammattilaisille ja alalle pyrkiville sekä jatkamaan Samuilin Angelovin aloittamaa työtä kehittämällä suomalaista viiniosaamista entistä paremmaksi”, Mäkinen toteaa yhdistyksen tiedotteessa.

Hedi Mäkinen on Suomen nuorin Master of Wine. Kuva: Joonas OJala.

Suomen Sommelierien tavoitteena on kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa. Yhdistys on perustettu vuonna 2011 Viinimestarit-Sommelierit ry:n tilalle, ja edustaa Suomen sommeliereja kansainvälisessä sommelierliitossa ASI:ssa. Jäseniä yhdistyksessä on lähes 350.

Kuvat: Joonas Ojala.

CategoriesViini

Facebook Comments