A

Australialaisten viinien valikoima laajenee Alkoissa ja ravintoloissa

Servaali aloittaa yhteistyön yhden Australian suurimman viinintuottajan, Australian Vintage Ltd:n kanssa. Maahantuojan salkkuun on vuoden alusta tulossa aussitalon ekologisesti tuotettuja sekä alkoholittomia viinejä. Suomen markkinoilla ovat jo Australian Vintagen tunnetuin tuotemerkki McGuigan sekä Tempus Two ja Nepenthe.

Australian Vintagen peräsimessä on tällä hetkellä McGuiganin perheen neljäs sukupolvi. Johtajana on Neil McGuigan, joka on palkittu neljästi maailman parhaana viinintekijänä arvostetussa International Wine & Spirits Competition IWSC:ssä.

”Viinitalon mottona on tehdä parasta mahdollista laatua hintaluokassaan, ja tässä he todella ovat onnistuneet kaikissa laatuluokissa. Niin ikään alkoholittomien viinien kategoriassa laatu on parasta, mihin olen törmännyt ja tulevaisuudessa tuomme niitä lisää Suomen markkinoille”, kertoo Servaalin Business Unit Lead Erkka Schönberg.

Australialaisyritys on tehnyt tuloksekasta työtä ympäristöasioiden parissa kiinnittämällä erityistä huomiota jäte- ja vesihuoltoon sekä aurinkoenergian hyödyntämiseen.

”Australian Vintagen panostus ympäristöasioihin on herättänyt maailmanlaajuista huomiota, mitä mekin maahantuojana haluamme tuoda voimakkaasti esille. He ovat rakentaneet huomattavan määrän aurinkopaneeleita viinitiloilleen, joista Buronga Hill on Australian kolmanneksi suurin. Noin 30 prosenttia viintilan vuosittaisesta sähkönkulutuksesta saadaan aurinkoenergiasta, mikä vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä”, kertoo Servaalin Brand Development Lead Hanna-Mari Keränen.

Alkon valiokoimissa oli tämän vuoden lokakuussa 286 australialaista viiniä. Näistä noin kaksi kolmasosaa oli punaviinejä. Aussituotteiden osuus Alkon myymistä viinilitroista on vajaat 8 prosenttia.

Kuvat: Ausrtalian Vintages Ltd. / McGuigan Wines

CategoriesYleinen

Facebook Comments