U

Uusi suomalainen innovaatio helpottaa pienpanimoiden tölkkien käyttöä

Saimaan Juomatehdas on tuonut uuden pakkausratkaisun markkinoille ensimmäisenä Euroopassa. Sen avulla pienpanimot pystyvät aiempaa helpommin tölkittämään oluensa ja siiderinsä. Samalla juomatölkkien kierrätettävyys paranee
Erillisellä etiketillä varustettujen juomatölkkien kierrätys ei ole aikaisemmin onnistunut Suomessa. Mikkelissä toimiva Saimaan Juomatehdas on kehittänyt yhteistyössä UPM Raflatacin ja Auraprintin pakkausinnovaation, jonka ansiosta etiketöidyt tölkit voidaan kierrättää painettujen tölkkien tavoin. Innovaatio hyödyttää kuluttajaa, ympäristöä ja koko juoma-alaa.
Suomalainen juomapakkausten kierrätysjärjestelmä on maailman tehokkain. Pantillisten tölkkien palautusaste on peräti 95 prosenttia. Etiketöidyt tölkit eivät ole kelvanneet kierrätykseen, koska etikettien muovin osuus tölkin kokonaispainosta on ollut liian korkea.

Helpottaa pienpanimoiden juomien  tölkitystä

Valmiiksi painettuja tölkkejä ei valmisteta alle 100 000 kappaleen erissä. Niinpä pienet panimot eivät ole voineet ottaa tölkkipakkausta käyttöönsä.
Saimaan Juomatehdas löysi ratkaisun ongelmaan yhteistyössä maailman johtaviin etikettimateriaalien valmistajiin kuuluvan UPM Raflatacin ja etiketöintiratkaisuihin erikoistuneen turkulaisen Auraprintin kanssa.
“Olemme sitoutuneita kestävän kehityksen periaatteisiin, joten halusimme löytää niiden mukaisen ratkaisun. On palkitsevaa, että lopputuloksesta hyötyvät niin kuluttajat, ympäristö kuin alan toimijat”, kertoo Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Laskee käsityöoluen hintaa

Kuluttajille uusi pakkausinnovaatio näkyy oluen alhaisempana hintana sekä laajempana valikoimana.
”Oluenystäville uusi pakkausratkaisu on tervetullut. Se tekee mahdolliseksi pienten tuotantoerien pakkaamisen tölkkeihin, mikä laajentaa tuotteiden kirjoa. Pakkauksen yleistymisellä on toivon mukaan myös vaikutusta massaoluita kalliimpien käsityöoluiden hinnoitteluun kuluttajaystävällisellä tavalla”, sanoo Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen.
Pakkausinnovaatio avaa kaikille juoma-alan toimijoille uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen kansainvälisillä markkinoilla.
”Hyvännäköinen ja moneen muotoon taipuva Vanish™-etikettimateriaali soveltuu hyvin juuri Saimaan Juomatehtaan kaltaisille yrityksille, joiden tavoitteena on laadukas ja näyttävä tuote. Vanish on kustannustehokas valinta pienten olut- ja juomaerien etiketöintiin. Tarramateriaalit ovat kasvattaneet osuuttaan juomapakkausten suunnittelussa. Uutena aluevaltauksena tölkkien etiketöinti tarjoaa mielenkiintoisen liiketoimintapotentiaalin”, sanoo UPM Raflatacin Film Business Director Tuomo Wall.
Saimaan Juomatehdas hyödyntää jo pakkausinnovaatiota. Alkon hyllyille ovat ehtineet Marsalkka Vaalea Luomu 5,2 % -pakkaukset, jotka ovat Euroopan ensimmäiset kansalliseen palautusjärjestelmään hyväksytyt etiketöidyt tölkit.

CategoriesJuomat Olut

Facebook Comments