S

Saimaan Juomatehdas Ruotsin olutmarkkinoille

Saimaan Juomatehdas on sopinut Oktoberfest-oluen myynnistä yli 200 Systembolagetin alkoholimyymälässä ympäri Ruotsin. Systembolaget otti tämän syksyn Oktoberfest-valikoimaansa pääasiassa ruotsalaisia ja saksalaisia oluita. Muualta maailmasta valikoimaan mahtuivat amerikkalainen Samuel Adams Octoberfest sekä Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special Oktoberfest.
500-vuotta täyttänyttä oluen puhtauslakia Reinheitsgebotia kunnioittaen pantu kuparinpunertava ja pehmeän maltainen lager vietiin Ruotsin markkinoille yhteistyössä suomalaisten omistaman maahantuojan Servaali Ab:n kanssa. Systembolaget myy olutta reilut 230 miljoonaa litraa vuodessa. Määrä on noin 25-kertainen verrattuna Suomen Alkon olutmyyntiin.
”Viennin aloittaminen Ruotsiin tukee kasvutavoitteitamme. Usean vuoden yhteistyö Servaalin kanssa tuottaa hedelmää, ja tuloksena olemme nyt saaneet pään auki Ruotsiin. Tavoitteena on ilahduttaa ruotsalaisia laatujuomien ystäviä myös jatkossa Suomen palkituimmilla oluilla – ja miksei myös aidoilla siidereillä”, Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen sanoo.
Suomessa Brewer’s Special Oktoberfest 5,8 % on myynnissä olutravintoloissa.

CategoriesOlut Panimot

Facebook Comments