H

Helsinkiläinen Stadin Panimo osti konkurssin tehneen Vakka-Suomen Panimon

Stadin Panimo on ostanut maaliskuussa konkurssiin menneen Vakka-Suomen Panimon tuotantolaitteiston ja tuotemerkit. Stadin Panimo jatkaa  VASP:n tuttujen Prykmestar-oluiden valmistamista Uudessakaupungissa.

Stadin Panimo hakee yrityskaupalla merkittävää kasvua ja tähtää valtakunnallisesti näkyväksi pienpanimotoimijaksi. Tavoitteena on tarjota Uudessakaupungissa kymmenkunta työpaikkaa. Parhaimmillaan Vakka-Suomen Panimo työllisti 11 ihmistä.

”Vakka-Suomen Panimon brändit säilyvät valikoimissamme. Arvostamme paikallista osaamista ja kunnioitamme oluenystäville tutuksi tullutta Prykmestar-tuotemerkkiä. Oluen paneminen jatkuu nyt vapautuneissa 1200 neliömetrin tuotantotiloissa, jossa kaikki on valmiina”, Stadin Panimon toimitusjohtaja Tero Ruusu kertoo yhtiön tiedotteessa.

Vuonna 1998 perustetulle helsinkiläispanimolle kauppa mahdollistaa tuotantokapasiteetin kymmenkertaistamisen ja tuotteiden valtakunnallisen jakelun. Kauppa vauhdittaa myös yrityksen  kansainvälistymistä.

Vakka-Suomen Panimo tunnetaan saksalaistyyppisistä lager- ja vehnäoluista. Kuva: Heikki Kähkönen.

Stadin Panimolla on tuotantolaitos Helsingin Suvilahdessa. Yhtiö tehnyt aiemmin yhteistyötä oluenvalmistuksessa iisalmelaisen Olvin kanssa. Uudenkaupungin laitteiston myötä Stadin Panimo pääsee valmistamaan oluiden lisäksi myös muita juomatuotteita.

Vakka-Suomen Panimo oli kaupungin omistamassa tehdashallissa vuokralaisena. Kaupungille uuden yrittäjän löytyminen vain reilut kaksi kuukautta konkurssin jälkeen on helpotus.

”Stadin Panimon tähtäin valtakunnalliseksi oluen panijaksi on meille tärkeä viesti. He saavat käyttöönsä vuonna 2013 rakennetut ja panimotuotannolle suunnitellut tilat, joten jäämme hyvillä mielin seuraamaan oluen valmistuksen jatkumista seudullamme”, Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen sanoo.

Vakka-Suomen tunnetuinta brändiä Prykmestaria saa jatkossa vähittäiskauppojen ohella Alkosta ja ravintoloista sekä Stadin Panimon panimopuodeista ja verkkokaupasta.

Panimomestari Jani Vilpas perusti Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiön yhdessä silloisen yhtiökumppaninsa Heidi Jaakkolan kanssa 2007. Panimotoiminta alkoi seuraavana vuonna. Panimo siirtyi nykyiseen oluttehtaaseen 2013. Vilpas työskentelee tällä hetkellä panimomestarina Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla.

Lue lisää:
15.3.2020 Konkurssin tehnyt panimoyrittäjä: Kilpailu olutalalla kovenee entisestään

CategoriesKansi Olut Panimot

Facebook Comments