B

Bryggeri Helsingin Sofia Imperial Stout nappasi mitalin maailmankuulussa olutkilpailuissa Saksassa

Bryggeri Sofia Imperial Stout -olut on saanut hopeamitalin kansainvälisessä European Beer Star 2018 -kilpailussa. Palkinnot jaettiin keskiviikkona BrauBeviale -messujen yhteydessä Nürnbergissä Saksassa.

Yksityisten saksalaisten panimoiden järjestämän European Beer Star -kilpailun mitali on yksi panimoalan tavoitelluimmista palkinnoista Euroopassa. Kussakin sarjassa jaettiin vain yksi kulta-, hopea- ja pronssimitali. Bryggeri Sofia Imperial Stout oli ainoa kisassa palkittu suomalaisolut.

Kilpailussa oli mukana yli 2300 olutta 51 maasta. Oluiden määrä kasvoi liki 10 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Palkinnot jaettiin 65 eri oluttyyleihin perustuvissa sarjoissa. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2004.

Kansanvälisessä tuomaristossa oli mukana useita Suomen paras olut -kisaan osallistuneita tuomareita.

Saksaan meni voitto 28 ja sarjassa. Saksa ja Italia saivat yhdeksän, Hollanti seitsemän ja Itävalta viisi sarjavoittoa. Saksalaiset oluet keräsivät myös eniten mitaleita eli yhteensä 78 kappaletta.

“Palkinto on upea kiitos johdonmukaiselle sitoutumisellemme käsityöoluiden valmistukseen ja parhaiden raaka-aineiden käyttöön. Uusimman Sofian valmistaneille Mathias Hüffnerille ja Roope Lehtorannalle tämä on todella suuri tunnustus hyvin tehdystä työstä“, kertoo Bryggeri Helsingin perustaja Pekka Kääriäinen.

Bryggeri Sofian valmistuksessa käytetään pale ale- ja karamellimaltaita, paahdettua ohraa, vehnää ja spelttiä sekä Magnum- ja Challenger-humalia. Oluen kantavierre on 23,0 % ja alkoholipitoisuus 9,0 %.

European Beer Star -kilpailun oluet tuomaroitiin lokakuun alussa sokkomaisteluina Brau Akademie Doemensissa Münchenin lähellä. Tuomaristossa oli mukana 144 olutalan ammattilaista 32 maasta. Heidän joukossaan oli panimomestareita, olutsommeliereita ja alan kirjoittajia.

Bryggeri Sofia olutta on pantu vuodesat 2015 lähtien.

“European Beer Star -kilpailu on yksi maailman parhaimpien oluiden näyteikkunoista. Palkintojemme arvostus on kasvanut vuosi vuodelta. Oluiden arvostelun ohella jaamme kuluttajille tietoa monipuolisista käsityöoluiden ominaisuuksista“, kertoo Baijerin yksityisten panimoiden johtaja Oliver Dawid.

European Beer Star -kilpailun mitalistit vuosilta 2004-2018 linkin takana.

Kuvat: European Beer Star ja Bryggeri Helsinki